Oerip Soemohardjo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Oerip Soemohardjo
Foto buram seorang pria mengenakan peci
Oerip pada 1947
Nama lair Muhammad Sidik
Lair (1893-02-22)22 Fèbruari 1893
Purworejo, Hindia Walanda
Tilar donya 17 Novèmber 1948(1948-11-17) (aged 55)
Yogyakarta, Indonésia
Disarekake Taman Makam Pahlawan Kusumanagara (7°48′10″S 110°23′2″E / 7.80278°L 110.38389°W / 7.80278; 110.38389)
Pangabdian
Suwe dinas 1914–1939, 1942, 1945–1948
Pangkat
  • Letnan Jenderal
  • Jenderal (anumerta)
Perang Revolusi Nasional Indonésia
Bebungah Pahlawan Nasional Indonésia

Letnan Jenderal Urip Sumohardjo (EYD: Urip Sumoharjo; dipunlairaken 22 Februari 1893 – surud 17 November 1948 kanthi umur 55 taun) (lair ing Purworejo, Jawa Tengah, kapundhut ing Yogyakarta, ya iku tokoh militer Indonésia lan pahlawan nasional Indonésia.

Oerip Soemoharjdo disarekake ingTMP Semaki, Yogyakarta. Namane saiki digunakake kanggo jeneng dalan gedhe ing Yogyakarta, minangka rasa hormat marang jasane.

Cithakan:Pahlawan Indonésia