Maskoen Soemadiredja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Maskoen Soemadiredja (lair ing Bandhung, Jawa Kulon, 25 Mei 1907 – kapundhut ing Jakarta, 4 Januari 1986 nalika yuswa 78 taun) iku Pahlawan Nasional Indonésia saka Jawa Kulon. Maskoen Soemadiredja iku putrane Raden Umar Soemadiredja lan Nyi Raden Umi. Wiwit taun 1927, Maskoen wis aktif ing babagan pulitik kanggo ngudi kamardhikan. Amarga iku dhèwèké mèlu Parté Nasional Indonésia (PNI) kang dipimpin déning Ir. Soekarno. Maskoen ing PNI minangka komisaris ngrangkep minangka sekretaris II PNI cabang Bandhung. Dhèwèké asring nglakoni propaganda kanthi cara nyebarake prinsip-prinsip nasionalisme lan nyemangati masarakat kanggo mèlu berjuang ngrebut kamardhikan.

[[Kategori:Tokoh}}