Maskoen Soemadiredja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Maskoen Soemadiredja (lair ing Bandhung, Jawa Kulon, 25 Mei 1907 – kapundhut ing Jakarta, 4 Januari 1986 nalika yuswa 78 taun) iku salah siji Pahlawan Nasional Indonésia saka Jawa Kulon. Maskoen Soemadiredja iku putrane Raden Umar Soemadiredja lan Nyi Raden Umi. Wiwit taun 1927, Maskoen wis aktif ing babagan politik kanggo merjuangake kamardhikan. Amarga iku dheweke melu Partai Nasional Indonesia (PNI) kang dipimpin dening Ir. Soekarno. Maskoen ing PNI minangka komisaris ngrangkep minangka sekretaris II PNI cabang Bandhung. Dheweke asring nglakoni propaganda kanthi cara nyebarake prinsip-prinsip nasionalisme lan nyemangati masyarakat kanggo melu berjuang ngrebut kamardhikan.



[[Kategori:Tokoh}}