Maskoen Soemadiredja

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Maskoen Soemadiredja (lair ing Bandhung, Jawa Kulon, 25 Mei 1907 – kapundhut ing Jakarta, 4 Januari 1986 nalika yuswa 78 taun) iku Pahlawan Nasional Indonésia saka Jawa Kulon. Maskoen Soemadiredja iku putrane Raden Umar Soemadiredja lan Nyi Raden Umi. Wiwit taun 1927, Maskoen wis aktif ing babagan pulitik kanggo merjuangake kamardhikan. Amarga iku dheweke melu Parté Nasional Indonésia (PNI) kang dipimpin déning Ir. Soekarno. Maskoen ing PNI minangka komisaris ngrangkep minangka sekretaris II PNI cabang Bandhung. Dheweke asring nglakoni propaganda kanthi cara nyebarake prinsip-prinsip nasionalisme lan nyemangati masyarakat kanggo melu berjuang ngrebut kamardhikan.

Cithakan:Pahlawan Indonésia

[[Kategori:Tokoh}}