Ahmad Dahlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kyai Haji Ahmad Dahlan
Ahmad Dahlan.jpg
Lair 1 Agustus 1868
Yogyakarta
Pati 23 Fèbruari 1923
Yogyakarta
Kondhang ing Tokoh Muhammadiyah
lan Pahlawan Nasional
Bojo Hj. Siti Walidah
Nyai Abdullah
Nyai Rum
Nyai Aisyah
Nyai Yasin
Anak Djohanah
Siradj Dahlan
Siti Busyro
Irfan Dahlan
Siti Aisyah
Siti Zaharah
Dandanah

Ahmad Dahlan utawi ingkang langkung misuwur kanthi asma Kiai Haji Ahmad Dahlan (lair ing Yogyakarta, 1 Agustus 1868 – séda ing Yogyakarta, 23 Fèbruari 1923 nalika yuswa 54 taun) punika Pahlawan Nasional Indonésia.[butuh sitiran]Piyambakipun putra nomer sekawan saking kulawarga K.H. Abu Bakar.[butuh sitiran]K.H. ABu Bakar punika tokoh ulama lan khatib kang misuwur wonten Masjid Agung Kasultanan Yogyakarta, ing wekdal sapunika.[butuh sitiran]Ibu Ahmad Dahlan punika putri saking H. Ibrahim ingkang ugi dados penghulu ing Kesultanan Yogyakarta ing wekdal sapunika.[1]

Ahmad Dahlan ndhèrèk nyengkuyung organisasi Muhammadiyah kanggé nglajengaken perjuwangan Islam ing Indonésia.[butuh sitiran]Piyambakipun gadhah pepinginan ndandosi perkawis amal lan pikiran miturut agama Islam.[butuh sitiran]Piyambakipun gadhah pepinginan ndadosaken Indonésia wangsul malih ngginakaken al-Quran lan al-Hadits.[butuh sitiran]Piyambakipun ngedekaken Muhammadiyah boten minangka parté pulitik, nanging minangka organisasi kemasyarakatan lan agama ing babagan pendhidhikan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]