Muhammadiyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Muhammadiyah
150px
Logo Muhammadiyah
Pambentukan 18 November 1912
Jenis Organisasi
Tujuan Keagamaan dan sosial (Islam)
Kantor pusat

Kutha Yogyakarta, DIY, Indonésia

PunjerDakwah Muhammadiyah di Jakarta
Wilayah layanan Indonésia
Kaanggotaan 29 juta
Ketua Umum Prof. Dr. H.M. Din Syamsuddin
Situs web www.muhammadiyah.or.id
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Muhammadiyah inggih punika satunggaling organisasi Islam ingkang ageng wonten ing Indonésia. Nami oraganisasi punika dipunpendhet saking nami Nabi Muhammad SAW, satemah Muhammadiyah ugi sadet dipunkenal minangka tiyang-tiyang ingkang dados pandherek Nabi Muhammad SAW.

Ancas utami Muhammadiyah inggih punika ngunduraken sadaya penyimpangan ingkang kadadeyan ing proses dakwah. Penyimpangan punika asring nyebabaken ajaran Islam nyampur kalihan adatsabenipun ing tlatah tartamtu kathi alesan adaptasi.

Gerakan Muhammadiyah gadhah ciri semangat bangun tata sosial saha pendhidhikan masyarakat ingkang langkung maju saha terdhidhik. Ngewrat ajaran Islam boten namung agami ingkang asipat pribadhi saha statis, ananging dinamis saha gadhahkadhudhukan minangka sistem gesang manungsa ing sadaya aspekipun. Ananging, piyambakipun ugi ngewrat kecenderungan nglampahi tumindak ingkang ekstrem.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muhammadiyah&oldid=1070719"