Oto Iskandar di Nata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Oto Iskandar di Nata

Raden Oto Iskandar di Nata (lair ing Bandhung, Jawa Kulon, 31 Maret 1897 – kapundhut ing Mauk, Tangerang, Banten, 20 Dhésèmber 1945 nalika yuswa 48 taun) iku Pahlawan Nasional Indonésia. Dhèwèké pikantuk jejuluk Jalak Harupat.

Bapake Oto iku keturunan bangsawan Sunda namane Nataatmadja. Oto iku anak nomer telu saka sadulur kang cacahé sanga.

Oto sekolah SD ing Hollandsch-Inlandsche School (HIS) Bandhung, banjur nerusaké ing Kweekschool Onderbouw (Sekolah Guru Pérangan Pertama) Bandhung, lan ing Hogere Kweekschool (Sekolah Guru Atas) ing Purworejo, Jawa Tengah. Sawisé rampung sekolah, Oto dadi guru ing Banjarnegara, Jawa Tengah.