Andi Abdullah Bau Massepe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Letnan Jenderal TNI Andi Abdullah Bau Massepe (lair ing Massepe, Kabupaten Sidenreng Rappang, Sulawesi Kidul, nalika taun 1918 - seda ing Pare-pare, Sulawesi Selatan, tanggal 2 Februari 1947, yuswa 29 Taun) menika pejuwang saking Sulawesi Kidul. Piyambakipun menika Panglima ingkang pisanan TRI Divisi Hasanuddin kanthi pangkat Jendral. Piyambakipun pikantuk pahargyan Pahlawan Nasional Indonesia saking Susilo Bambang Yudhoyono ing tanggal 9 November 2005 ing dinten pengetan Dinten Pahlawan 10 November 2005.

Biografi[sunting | Owah sumber]

Andi Abdullah Bau Massepe iku putrane Andi Mappanyukki (salah siji pahlawan Nasional saka Sulawesi Kidul lan ibune Besse Bulo (putri Raja Sidenreng) ing Massepe, Kabupatèn Sidenreng Rappang. (Massepe biyen salah siji punjere kerajaan Addatuang (kerajaan) Sidenreng.

Dheweke iku salah siji pewaris tahata saka rong kerajaan kang gedhe ing Sulawesi Kidul yaiku kerajaan Bone lan Gowa. Dheweke uga dadi pewaris saka lima kerajaan ing sisih kulon Danau Sidenreng yaiku Suppa, Allita, Sidenreng Rappang lan Sawito.