Andi Abdullah Bau Massepe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Letnan Jenderal TNI Andi Abdullah Bau Massepe (lair ing Massepe, Kabupatèn Sidenreng Rappang, Sulawesi Kidul, nalika taun 1918 - seda ing Pare-pare, Sulawesi Selatan, tanggal 2 Februari 1947, yuswa 29 Taun) punika pejuwang saking Sulawesi Kidul. Piyambakipun punika Panglima ingkang pisanan TRI Divisi Hasanuddin kanthi pangkat Jendral. Piyambakipun pikantuk pahargyan Pahlawan Nasional Indonésia saking Susilo Bambang Yudhoyono ing tanggal 9 November 2005 ing dinten pengetan Dinten Pahlawan 10 November 2005.

Biografi[besut | besut sumber]

Andi Abdullah Bau Massepe iku putrane Andi Mappanyukki (salah siji pahlawan Nasional saka Sulawesi Kidul lan ibune Besse Bulo (putri Raja Sidenreng) ing Massepe, Kabupatèn Sidenreng Rappang. (Massepe biyèn salah siji punjere kerajaan Addatuang (kerajaan) Sidenreng.

Dhèwèké iku pewaris tahata saka rong kerajaan kang gedhé ing Sulawesi Kidul ya iku kerajaan Bone lan Gowa. Dhèwèké uga dadi pewaris saka lima kerajaan ing sisih kulon Danau Sidenreng ya iku Suppa, Allita, Sidenreng Rappang lan Sawito.

Cithakan:Pahlawan Indonésia