Kutha Ambon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kutha Ambon
Lambang Kutha Ambon
Lambang Kutha Ambon
Motto: "Bersatu Manggurebe Maju"
Gambar:Lokasi Kutha Ambon.jpg
Dina Dadi:
Walikutha: Markus Jacob Papilaja
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

377 km²
Distrik
 - Cacahe:

5 kecamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 206.210 (2000)
+/- 546,98 jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kutha Ambon iku kutha ing Propinsi Maluku, jembar wewengkon kutha iki ± 377 km² utawa hektar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kutha Ambon ketata saking 5 kecamatan, désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Nusaniwe
  2. Sirimau
  3. Lempongan Ambon Baguala
  4. Lempongan Ambon
  5. Leitimur Selatan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

 
Kutha Ambon, Maluku
Lambang Kutha Ambon

Kecamatan: Nusaniwe | Sirimau | Teluk Ambon Baguala | Teluk Ambon | Leitimur Selatan

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Maluku


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Ambon&oldid=1055473"