Kabupatèn Maluku Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Maluku Tengah
Lambang Maluku Tengah
Lambang Maluku Tengah
Motto: ""
Gambar:Lokasi Maluku Tengah.jpg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Masohi
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

29.153 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 526.017 (2000)
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Maluku Tengah iku kabupatèn ing Propinsi Maluku, kutha Masohi iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : Banda lan liya-liyane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 29.153 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Maluku Tengah ketata saking 11 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Amahai
  2. Banda
  3. Kutha Masohi
  4. Leihitu
  5. Nusa Laut
  6. Pulau Haruku
  7. Sala Hutu
  8. Saparua
  9. Seram Utara
  10. Tehoru
  11. Teon Nila Serua

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Maluku

Kabupatèn Maluku Tengah, Maluku

Kecamatan: Amahai | Banda | Leihitu | Nusa Laut | Pulau Haruku | Sala Hutu | Saparua | Seram Utara | Tehoru | Teon Nila Serua

Kutha: Kutha Masohi

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia