Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon
Kabupatèn Maluku Tenggara Barat
Lambang Maluku Kidul-wétan Kulon
Lambang Maluku Kidul-wétan Kulon
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Maluku Tenggara Barat.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Saumlaki
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

124,1 km²
Distrik
 - Cacahe:

17 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 149.790 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Maluku, kutha Saumlaki iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 124,1 km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon ketata saking 17 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Damer
  2. Kormomolin
  3. Luser
  4. Mola
  5. Nirunmas
  6. Babar
  7. Babar Wétan
  8. Letimoa Lakor
  9. Pulo-Pulo kidul
  10. Wetar
  11. Selaru
  12. Tanimbar Kidul
  13. Tanimbar Lor
  14. Wer Makatian
  15. Wertamrian
  16. Wuarlabobar
  17. Yaru

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Maluku

Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon, Maluku

Kecamatan: Damer | Kormomolin | Luser | Mola | Nirunmas | Babar | Babar Timur | Letimoa Lakor | Pulo-Pulo Selatan | Wetar | Selaru | Tanimbar Selatan | Tanimbar Utara | Wer Makatian | Wertamrian | Wuarlabobar | Yaru

 
Maluku
Lambang Provinsi Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia