Pujangga

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Pujangga iku wong sing pinter ing babagan basa utawa kasusastran.[1] Utawa uga pujangga iku wong sing pinter nganggit-anggit, ya iku ngarang utawa ngracik, kasusastran utawa basa amarga olèh wahyu.[1] Para pujangga iku wis ana saka wiwitaning jaman, ing mèh kabèh budaya, lan ngripta karya-karya sastra awujud puisi (geguritan utawa tembang) mawa kwalitas sing séjé-séjé.[2]

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung pujangga iku varian saka tembung bujangga.[3] Ing basa Jawa Kuna, tembung bujangga iki katulis bhujangga lan kajupuk saka basa Sangskreta.[4] Ing jaman Jawa Kuna, bhujangga iki tegesé para brahmana anom utawa siswané para brahmana.[4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001), léma pujangga
  2. ^ Orban, Clara Elizabeth (1997). The Culture of Fragments: Word and Images in Futurism and Surrealism. Rodopi. p. 3. ISBN 90-420-0111-9. 
  3. ^ Kamus Basa Jawa (Kanisius 2001), ing léma 'bujangga'.
  4. ^ a b Kamus Jawa Kuna - Indonésia, (Gramedia 1995), ing léma bhujangga.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pujangga&oldid=1025734"