Hasri Ainun Habibie

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Hasri Ainun Besari
Ainun Habibie.png
3 Ibu Nagara Indonésia
Lungguh
13 Mei 1998 – 20 Oktober 1999
Présidhèn B.J. Habibie
Kadhisiki Tien Soeharto
Kagantèni Shinta Nuriyah
Rerincèn priangga
Lair (1937-08-11)Agustus 11, 1937
Semarang, Jawa Tengah
Pati Mèi 22, 2010(2010-05-22) (umur 72)
Flag of Germany.svg München, Jerman
Bangsa Flag of Indonesia.svg Indonésia
Flag of Germany.svg Jerman (kehormatan)
Sisihan B.J. Habibie
Anak Ilham Akbar
Thareq Kemal
Agama Islam

Hasri Ainun Habibie kanthi nama asli Hasri Ainun Besari (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 11 Agustus 1937 – pati di München, Jerman, 22 Mei 2010 ing yuswa 72 taun) punika garsa saking Presiden Indonésia kaping tiga BJ. Habibie. Hasri Ainun Habibie dados Ibu Nagara Indonésia kaping tiga saking taun 1998 dumugi taun 1999 [1].

Biografi[besut | besut sumber]

Latar belakang kulawarga[besut | besut sumber]

Hasri Ainun Besari punika putri kaping sekawan saking 8 sedherekipun putri saking H. Mohammad Besari. Tegesipun nama Hasri Ainun punika Mata yang indah. Kulawarga Ainun punika kulawarga ingkang tresna marang pendidikan. salah satunggal tiyang ingkang paling wigati anggènipun paring motivasi supados giat anggènipun sinau punika ibunipun [2].

Pendidikan[besut | besut sumber]

Hasri Ainun Besari punika merantau dhateng Jakarta kanggé nlajengaken pendidikan lan kuliah wonten ing Fakultas Kedhokteran ing Universitas Indonésia, Jakarta. Lulus minangka dhokter ing taun 1961. Hasri Ainun ugi naté nyambut damel ing Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo, Jakarta (RSCM Jakarta). Ing mriku Hasri Ainun nyambut damel ing bidang perawatan laré-laré. Ananging wonten ing RSCM Jakarta Hasri Ainun namung nyambut damel setunggal taun kemawon, dumugi taun 1962. Sasampunipun kagarwa Habibie ing taun 1962 lajeng Hasri Ainun kedah nilaraken pakaryanipun dados dhokter lajeng ndhèrèk garwanipun dhateng Jerman kanggé ngrampungaken pendidikanipun [3].

Kulawarga[besut | besut sumber]

Hasri Ainun Besari kagarwa déning BJ. Habibie nalika tanggal 12 Mei 1962. Lajeng bulan madu wonten ing tigang papan ing Indonésia inggih punika wonten ing Kaliurang, Yogyakarta, lajeng ing kutha Bali kapungkasan wonten ing laladan Asalipun Bj. Habibie Ujung Pandang. Hasri Ainun kalihan Bj. Habibie kagungan putra kalih inggih punika Ilham Akbar lan Thareq Kemal ugi kagungan enem putu. Ilham Akbar sampun ngrampungaken pendidikanipun wonten ing Muenchen ing ilmu aeronautika lan pikantuk gelar PdD kanthi predikat summa cumlaude langkung inggil saking predikat bapakipun (BJ. Habibie). Dene Thareq Kemal lulus saking Diploma Inggeneur ing Braunsweig, Jerman[2].

Séda[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 22 Mei 2010 tabuh 17.35 wekdal Munchen, Jerman. Hasri Ainun Habibie séda sasampunipun nglampahi masa kritis setunggal dinten. Jenazahipun Hasri Ainun Habibie dipunbeta dhateng Jakarta ing tanggal 24 Mei 2010 lan dugi ing Jakarta tanggal 25 Mei 2010 lajeng dipunmakamaken wonten ing Taman Makam Pahlawan Kalibata dinten punika .[4].

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Kepustakaan Presiden-Presiden Républik Indonésia: Hasri Ainun Besari
  2. ^ a b [1] (id) Ibu Bangsa Hasri Ainun Habibie (dipunakses tanggal 22 Januari 2013)
  3. ^ [2] (id) Biografi Ainun Habibie (dipunakses tanggal 22 Januari 2013)
  4. ^ Hasri Ainun Habibie dimakamkan di TMP Kalibata
Sing mengku  sadurungé:
Siti Hartinah
Ibu Nagara Républik Indonésia
1998-1999
Diganti déning:
Sinta Nuriyah

Cithakan:Ibu Nagara Indonésia Cithakan:Bacharuddin Jusuf Habibie