Menyang kontèn

Dhokter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Dokter)

Dhokter (saka basa Latin kang tegesé "guru") iku pawongan kang amarga kaèlmuané ngupaya nambani wong-wong lara kang diarani pasiyen. Ora kabèh wong kang nambani lelara bisa karan dhokter. Amarga, supaya bisa dadi dhokter lumrahé kudu ngayahi sekolah ing pawiyatan luhur lan pelatihan mirunggan saéngga duwé gelar ing babagan kadhokteran.

Supaya dadi dhokter, wong kudu ngrampungaké pendhidhikan ing sekolah kedhokteran sajeroning sawatara taun gumantung sistem kang dianggo déning universitas papan sekolah kedhokteran mau.

Ing Indonésia Pendhidhikan Dhokter ngacu marang siji Kurikulum Inti Pendhidhikan Dhokter Indonésia (KIPDI). Wektu iki dipigunakaké KIPDI III kang migunakaké sistem Problem Based Learning

Pendhidhikan dhokter ing Indonésia mbutuhaké 10 semester supaya dadi dhokter, 7 semester kanggo ngéntukaké gelar sarjana (Sarjana Kedhokteran/S.Ked) ditambah 3 semester koskap (clerkship) ing Rumah Sakit.

Dhokter sawisé mèlu pendhidhikan lanjut (spesialisasi) lumrahé dibedakaké dadi:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]