Yenny Wahid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Zannuba Ariffah Chafsoh Rahman Wahid utawa luwih terkenal Yenny Wahid (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 29 Oktober 1974; umur 45 taun),[1] inggih punika jurnalis, aktivis, politisi, lan tokoh masyarakat saking kalangan NU.

Informasi Pribadhi[besut | besut sumber]

Yenny Wahid punika yaiku putri saka pasangan mantan presidhèn Indonesia kaping 4, Abdurrahman Wahid lan garwané Sinta Nuriyah. Yenny Wahid sakmenika ya iku garwa saking Dhorir Farisi (nikah 15 Oktober 2009), lan sampun gadhah lare kalih.

Yenny Wahid tau dadi wartawan ing Timor Timur lan Acèh, Yenny Wahid dadi wartawan ing koran terbitan Ostrali, The Sydney Morning Herald lan The Age sejak taun 1997 nganti 1999. Yenny Wahid uga tau dadi Staf Khusus Presidhèn Bidhang Komunikasi Politik pas jaman presidhèn Abdurrahman Wahid lan jaman presidhèn Susilo Bambang Yudhoyono (1999 - 2005). Sawisé rampung njabat, Yenny Wahid banjur dadi aktivis ing Wahid Institute (2004-2016).

Jalaran putri saking Abdurrahman Wahid minangka tokoh saking NU, Yenny Wahid uga sering didadèkaké lambang tokoh Islam kang moderat, Islam kang ngregani pluralisme lan Islam kang nggawa kedhaméan.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Riwayat pendhidhikan Yenny Wahid ya iku:

Politik[besut | besut sumber]

September 2018 Yenny Wahid bareng karo Gusdurian ngumumaké ana déné ndukung pasangan calon présidhen Jokowi - Ma'ruf ing sakjrone Pemilu Indonesia 2019.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Yenny Wahid". tirto.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-12-22.