Universitas Harvard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universitas Harvard
Cambridge Harvard Square.JPG

Lambang Universitas Harvard
Diadegaké 8 September 1636
Jenis Swasta
Motto Veritas (Kebenaran)
Presidhèn Lawrence H. Summers
Sarjana 6.650
Magister 13.000
Lokasi Cambridge, Massachusetts, Amerika Serikat

Universitas Harvard inggih punika salah satunggalipun universitas swasta ingkang dipunbiyangun ing taun 1636. Universitas punika sampun gadhahi 6.641 sarjana lan kathah ingkang saking nagara manca. Universitas Harvard gadhahi peringkat ing edisi 2012 déning Best Collage inggih punika dados Universitas Nasional no 1 ingkang paling sae. Wragadipun menawi kuliyah inggih punika $ 39.849 (2011-12).

Profil Universitas Harvard[besut | besut sumber]

Harvard dumunung ing Cambridge, Mass, medal saking Boston. Sistem kapustakan Harvard inggih punika ageng lan dados kapustakan paling dangu ing Amerika Serikat lan paling ageng ing donya. Ing Harvard, griya kampus dados bageyan integral gesangipun siswa. Mahasiswa kados gesang ing Harvard Yard ing tengah kampus. Sapanunggalipun College, Harvard gadhahi 13 sekolah lan lembaga, inggih punika Sekolah Bisnis ingkang peringkatipun paling nginggil, Sekolah Kedhokteran lan Sekolah Pendidikan Pascasarjana, Sekolah Teknik lan Ilmu Pengetahuan Terapan, Sekolah Hukum, lan Sekolah Pamerintah John F. Kennedy. 8 Presiden AS inggih punika lulusan saking Harvard College, tuladhanipun Franklin Delano Roosevelt lan John F. Kennedy. Alumni ingkang misuwur sapanunggalipun inggih punika Henry David Thoreau, HelenKeller, Yo-Yo Ma, lan Tommy Lee Jones. Ing taun 1977, Harvard gadhahi prajanjen kaliyan lembaga Radcliffe College, ingkang badhe gabung dados setunggal. Sinaosa boten gabung resmi ngantos taun 1999, Harvard gadhahi arta abadi ingkang paling ageng ing donya.[1]

Fakultas Universitas Harvard[besut | besut sumber]

Fakultas ing Universitas Harvard inggih punika:

  1. Harvard College, pascasarjana (1636)
  2. Harvard Graduate School of Arts and Sciences (1872)
  3. Harvard Division of Continuing Education, tuladha Harvard Extension School lan Harvard Summer School
  4. Fakultas Kedhokteran, tuladha Harvard Medical School (1782) lan Harvard School of Dental Medicine (1867)
  5. Harvard Divinity School (1816)
  6. Harvard Law School (1817)
  7. Harvard Business School (1908)
  8. Harvard Graduate School of Design (1914)
  9. Harvard Graduate School of Education (1920)
  10. Harvard School of Public Health (1922)
  11. Kennedy School of Government (1936)

Mahasiswa Harvard saking Indonésia[besut | besut sumber]

  1. Agus Yudhoyono, Putra Presiden Indonésia
  2. Anthony Jackson, pengusaha
  3. Anthony Wijaya, Ahli keséhatan
  4. Alvin Gunawan, Analis keuangan Exxon.com
  5. Alvin Januar, Direktur Citygroup
  6. Alvin Lesmana,Direktur Utama Exxon Indonésia
  7. Arief Budiman,Dosen University of Melbourne
  8. Benny Kusumo, -
  9. Billy Andreas, Ahli Hukum Dunia
  10. Brilly Kristian, Ahli keséhatan Amerika
  11. Charles Himawan, Dosen Falkutas Hukum UI
  12. Cynthia Sondakh, Pengacara
  13. Daniel Kristanto, Direktur Telmex.com
  14. Dewi Susanti, -
  15. Della Hartati, Ahli Hukum Amerika
  16. Endang Rahayu Sedyaningsih, Menteri Keséhatan RI
  17. Evan Garry, Motivator, konsultan Pertamina
  18. Felicia Gonzales, Pengacara
  19. Francis Sebastian, -
  20. Hans Gunawan, Mantan Direktur Indosat
  21. Ihromi, Pendeta, Teolog
  22. Ivan Maleiv, Pengusaha
  23. Jason Moningka, Analis utama Keuangan CityGroup
  24. Junaidi Maluwi, Consultant BCG
  25. Kelvin Wirawan, Ahli Hukum Dunia
  26. Mario Sutanu, -
  27. Matius Kartawidjaja, Ahli ékonomi Dunia
  28. Melvin Mahayana, Dosen Falkutas Hukum UCLA
  29. Nelson Widiono, Mantan Analis Keuangan British Petroleum.com
  30. Peter Kartawidjaja, Konsultan Hukum PT.Garudamas
  31. Raymond Antonius, Programmer
  32. Robert Tilaar, Pengusaha
  33. Ronald Kumaat, Pengusaha
  34. Ryan Kusuma, Ahli hukum
  35. Sean Octano, Dhokter
  36. Sjahrir, Ekonom, Dosen Falkutas Ekonomi UI
  37. Steven Hartono, Pengacara
  38. Steven Salim, Pengusaha
  39. Tapi Omas Ihromi, Antropolog Indonésia
  40. Travis Halim, CEO CityGroup
  41. Vabian Anthony, Dhokter
  42. William Atmajaya, Mantan Direktur Utama Chevron Indonésia
  43. Yudian Wahyudi, Dosen PTAIN[2]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)colleges.usnews.rankingsandreviews.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
  2. ^ (id)www.kaskus.us(dipuntingali tanggal 20 September 2011)