Boston

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arlington Street Church, Boston MA.jpg

Boston iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Massachusetts ing Amérika Sarékat; madeg ing taun 1630 minangka koloni utama Parusahan Lempongan Massachusetts. Boston uga dadi kutha krajan saka wewengkon ora resmi New England. Kutha iki salah siji kutha tuwa dhéwé lan paling sugih ing A.S., kanthi basis ékonomi ing babagan pendhidhikan, perawatan kaséhatan, kauangan, lan tèknologi canggih. Jeneng julukané kalebu "Beantown", "The Hub", lan "Atena Amérika", amarga pengaruhé marang budaya, intelektual, lan pulitik.

Kapadunungan lan Géografi[besut | besut sumber]

Miturut sensus taun 2000, sing ndunungi-é cacah 589.141 jiwa. (Laladan Metropolitan)