Juwono Sudarsono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Juwono Sudarsono
Gambar:Indonésian def min sudarsono.JPG
Duta Besar RI untuk Inggris
Lungguh
2003 – 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kadhisiki Nana Sutresna
Kagantèni Marty Natalegawa
Menteri Pertahanan Républik Indonésia 21
Lungguh
26 Oktober 1999 – 26 Agustus 2000
Présidhèn Abdurahman Wahid
Kadhisiki Wiranto
Kagantèni Mahfud MD
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Matori Abdul Djalil
Kagantèni Purnomo Yusgiantoro
Mentri Pendidikan Nasional Républik Indonésia 24
Lungguh
21 Mei 1998 – 20 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kadhisiki Wiranto Arismunandar
Kagantèni Yahya Muhaimin
Mentri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia 3
Lungguh
17 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Sarwono Kusumaatmadja
Kagantèni Panangian Siregar
Rerincèn priangga
Lair

5 Maret 1942 (umur 74)
Jepang Ciamis, [[Jawa

Barat]], Masa Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Indonésia
London School of Economics and Political Science
Agama Islam

Juwono Sudarsono (lair ing Ciamis, Jawa Kilèn, 5 Maret 1942; umur 74 taun) inggih punika salah satunggalipun politikus Indonésia ingkang njabat Mentri Pertahanan awit 21 Oktober 2004 ngnatos dumugi 22 Oktober 2009.[1] Panjenenganipun punika Mentri Pertahanan kapisan ingkang kapilih saking golongan sipil.[2] Sadèrèngipun punika sadangunipun 40 taun, saking taun 1959 ngantos 1999, Mentri Pertahanan tansah dipunjabat déning kalangan militér.[2]

Panjenenganipun punika lulusan sarjana saking Universitas Indonésia lan Ph.D. saking London School of Economics and Political Science, London.[2] Panjenenganipun punika putranipun Soedarsono, tilas Mentri Dalam Negeri Indonésia nalika Kabinet Sjahrir II.[2]

Nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn BJ Habibie wonten ing Kabinet Reformasi Nasional, Juwono Sudarsono njabat Mentri Pendidikan Nasional, lajeng nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid panjenenganipun pinitados dados Mentri Pertahanan (1999-2000).[2]

Panjenenganipun ugi dipunangkat dados Duta Besar Luar Biasa Berkuasa Penuh kanggé Inggris ngantos taun 2004.[2] Nalika tanggal 21 Oktober 2004 panjenenganipun dipunlantik minangka Mentri Pertahanan ing pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ngantos dumugi taun 2009.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Prof.Dr.Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Juwono Sudarsono


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juwono_Sudarsono&oldid=1062418"