Juwono Sudarsono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Juwono Sudarsono
Gambar:Indonésian def min sudarsono.JPG
Duta Besar RI untuk Inggris
Linggih
2003 – 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kang ndhisiki Nana Sutresna
Kang nggantèni Marty Natalegawa
21 Mantri Pertahanan Républik Indonésia
Linggih
26 Oktober 1999 – 26 Agustus 2000
Présidhèn Abdurahman Wahid
Kang ndhisiki Wiranto
Kang nggantèni Mahfud MD
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Matori Abdul Djalil
Kang nggantèni Purnomo Yusgiantoro
24 Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia
Linggih
21 Mèi 1998 – 20 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kang ndhisiki Wiranto Arismunandar
Kang nggantèni Yahya Muhaimin
3 Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia
Linggih
17 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
Présidhèn Soeharto
Kang ndhisiki Sarwono Kusumaatmadja
Kang nggantèni Panangian Siregar
Rerincèn dhiri
Lair

(1942-03-05) Maret 5, 1942 (umur 76)
Jepang Ciamis, [[Jawa

Barat]], Masa Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Indonésia
London School of Economics and Political Science
Agama Islam

Juwono Sudarsono (lair ing Ciamis, Jawa Kilèn, 5 Maret 1942; umur 76 taun) inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia ingkang njabat Mantri Pertahanan awit 21 Oktober 2004 ngnatos dumugi 22 Oktober 2009.[1] Panjenenganipun punika Mantri Pertahanan kapisan ingkang kapilih saking golongan sipil.[2] Sadèrèngipun punika sadangunipun 40 taun, saking taun 1959 ngantos 1999, Mantri Pertahanan tansah dipunjabat déning kalangan militér.[2]

Panjenenganipun punika lulusan sarjana saking Universitas Indonésia lan Ph.D. saking London School of Economics and Political Science, London.[2] Panjenenganipun punika putranipun Soedarsono, tilas Mantri Dalam Negeri Indonésia nalika Kabinet Sjahrir II.[2]

Nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn BJ Habibie wonten ing Kabinet Reformasi Nasional, Juwono Sudarsono njabat Mantri Pendidikan Nasional, lajeng nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid panjenenganipun pinitados dados Mantri Pertahanan (1999-2000).[2]

Panjenenganipun ugi dipunangkat dados Duta Besar Luar Biyasa Berkuasa Penuh kanggé Inggris ngantos taun 2004.[2] Nalika tanggal 21 Oktober 2004 panjenenganipun dipunlantik minangka Mantri Pertahanan ing pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ngantos dumugi taun 2009.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. a b c d e f g Prof.Dr.Juwono Sudarsono dipunundhuh tanggal 23 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Juwono Sudarsono