Sarwono Kusumaatmadja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sarwono Kusumaatmadja
Sarwono Kusumaatmadja.jpg
Menteri Kelautan dan Perikanan Républik Indonésia 1
Lungguh
26 Oktober 1999 – 9 Agustus 2001
Présidhèn Abdurahman Wahid
Kadhisiki Tidak ada
Kagantèni Rokhmin Dahuri
Menteri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia 2
Lungguh
17 Maret 1993 – 17 Maret 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Emil Salim
Kagantèni Juwono Sudarsono
Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara dan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 6
Lungguh
23 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Saleh Afiff
Kagantèni T.B. Silalahi
Rerincèn priangga
Lair (1943-07-24) Juli 24, 1943 (umur 74)
Jepang Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Almamater Institut Teknologi Bandung

Sarwono Kusumaatmadja (miyos ing Jakarta, 24 Juli 1943) inggih punika politisi saking Indonésia.[1] Panjenenganipun punika tilas Sekretaris Jederal Parté Golongan Karya (Golkar) lan tilas Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing taun 1993 ngantos dumugi taun 1998, lan [[Mentri Eksplorasi Kelautan (1999-2001). Salajengipun, Sarwono kapilih dados anggota Dewan Perwakilan Laladan (DPD) saking DKI Jakarta ing Pemilu 2004.[2] Priyantun jaler lulusan Teknik Sipil Institut Teknologi Bandung (ITB) punika sampun ngliwati periodisasi sajarah pulitik ing Indonésia, saking ordhé ènggal dhateng ordhé réformasi.[2]

Kariér[besut | besut sumber]

Wiwit taksih mahasiswa, panjenenganipun sampun aktif ing organisasi.[2] Taun 1967-1968 panjenenganipun njabat dados Ketua Umum Dewan Mahasiswa ITB.[2] Panjenenganipun ugi ndhèrèk Program Pertukaran Pelajar ingkang anjangsana dhateng Amérika sarékat ing taun 1968.[2] Taun 1970 panjenenganipun dados Ketua Organizing Commitee ASEAN University Student Association.[2]

Taun 1971 panjenenganipun kapilih dados Anggota DPR RI.[2] Nalika taun 1983-1988, panjenenganipun njabat dados Sekretaris Jenderal DPP Golkar, ndhampingi Sudharmono minangka Ketua Umum.[2] Nalika ing Senayan punika, panjenenganipun ugi dados Delegasi Tetep Organisasi Internasional Parlemèn ASEAN (1978-1988).[2]

Salajengipun, nalika Présidhèn Suharto, panjenenganipun dipunangkat dados Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara (19881993) lan Mentri Nagara Lingkungan Hidup (19931998).[2] Nalika Présidhèn Abdurrahman Wahid, panjenenganipun pinitados njabat Mentri Kelautan lan Perikanan (1999-2001).[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sarwono Kusumaatmadja

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Ir. Sarwono Kusumaatmadja dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k Sarwono Kusumaatmadja dipunundhuh tanggal 22 September 2011)