Emil Salim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Emil Salim
Emil Salim.JPG
Ketua Dewan Pertimbangan Présidhén
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
25 Januari 2010
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Lungguh
10 April 2007 – 20 Oktober 2009
Kadhisiki boten wonten, lembaga ènggal
[[Menteri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia]] 1
Lungguh
29 Maret 1978 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Boten wonten, jabatan énggal
Kagantèni Sarwono Kusumaatmadja
Mentri Perhubungan Républik Indonésia 21
Lungguh
28 Maret 1973 – 29 Maret 1978
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Frans Seda
Kagantèni Rusmin Nuryadin
Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 3
Lungguh
1971 – 28 Maret 1973
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Harsono Tjokroaminoto
Kagantèni J.B.Sumarlin
Rerincèn priangga
Lair

(1930-06-08) 8 Juni 1930 (umur 86)
Cithakan:Bendera hindia walanda Lahat,

Sumatera Selatan, Hindia Walanda
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Indonésia

Emil Salim (miyos ing Lahat, Sumatra Kidul, 8 Juni 1930) inggih punika salah satunggalipun tilas Mentri Indonésia.[1] Panjenenganipun naté njabat dados mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara/Mentri Nagara Penyepurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara ngrangkep dados Wakil Kepala Bappenas (1971-1973), Mentri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), Mentri Nagara Lingkungan Hidup/Mentri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), lan Menteri Nagara Pengawasan Pembangunan llan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV lan Kabinet Pembangunan V (1983-1993).[1]

Wiwit taksih rumaja Emil sampun aktif anggénipun ndhèrèk organisasi.[1] Nalika perang kamardikan panjenenganipun dipunpilih minangka Ketua Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI) Sumatra Kidul, lan dados Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949). Nalika taun 1949, panjenenganipun kapilih minangka Ketua IPPI Bogor lan anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi.[1]

Emil misuwur minangka tiyang ingkang kagungan kacerdasan lan daya analisa ingkang saé, wasis anggénipun mendhet kaputusan lan arguméntasi.[2] Sasanèsipun punika, panjenenganipun kalebet tiyang ingkang argumentasi.[2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Roosminnie Roza ing taun 1958, lan kagungan kalih putra.[2]

Karier[besut | besut sumber]

- Tim Penasihat Ekonomi Présidhén (1966),[1] - Anggota Tim Penasihat Menteri Tenaga Kerja (1967-1968),[1] - Anggota Tim Teknis Badan Stabilitas Ekonomi (1967-1969),[1] - Dosen Seskoad lan Seskoal (1971-1973),[1] - Mentri Nagara Penyempurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara merangkap Wakil Kepala Bappenas (1971-1973),[1] - Mentri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), - Mentri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), - Mentri Nagara Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983 - 22 Maret 1988) lan V (23 Maret 1988 - 17 Maret 1993),[1] - Guru Ageng Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia (1983),[1] - Ketua Dewan Ekonomi Nasional-DEN (1999).[1]

Organisasi[besut | besut sumber]

- Anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi (1950),[1] - Ketua IPPI Bogor (1949),[1] - Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949),[1] - Anggota Kehormatan Persatuan Insinyur Indonésia (1992),[1] - Ketua Tim Screening UNDP (1999),[1] - Ketua Umum Yayasan Kehati.[1]

Karyanipun[besut | besut sumber]

- "Kembali ke Jalan Lurus", Kempalan Esai (1966-1999),[1] - "Lingkungan Hidup dan Pembangunan" (1981),[1] - "Masalah Pembangunan Ekonomi Indonésia" (1976),[1] - "Perencanaan Pembangunan dan Pemerataan Pendapatan" (1974),[1] - "Collection of Writings" (1969-1971).[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w (id)Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)
  2. ^ a b c (id)Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Emil Salim ing tokohindonesia.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emil_Salim&oldid=1099003"