Emil Salim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emil Salim
Emil Salim.JPG
Ketua Dewan Pertimbangan Présidhén
Wiwit linggih
25 Januari 2010
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Linggih
10 April 2007 – 20 Oktober 2009
Kang sadurungéT. B. Silalahi
Kang sawiséSri Adiningsih
[[Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia]] 1
Linggih
29 Maret 1978 – 17 Maret 1993
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéBoten wonten, kalungguhan énggal
Kang sawiséSarwono Kusumaatmadja
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 21
Linggih
28 Maret 1973 – 29 Maret 1978
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéFrans Séda
Kang sawiséRusmin Nuryadin
Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 3
Linggih
1971 – 28 Maret 1973
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéHarsono Tjokroaminoto
Kang sawiséJ.B.Sumarlin
Rerincèn dhiri
Lair (1930-06-08) Juni 8, 1930 (umur 89)
Nèderlan Lahat, Sumatera Selatan, Hindia Nèderlan
BangsaIndonésia
AlurAgus Salim (Paman)
AlmamaterUniversitas Indonésia
AgamaIslam

Emil Salim (miyos ing Lahat, Sumatra Kidul, 8 Juni 1930) inggih punika salah satunggalipun tilas Mantri Indonésia.[1] Panjenenganipun naté njabat dados mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara/Mantri Nagara Penyepurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara ngrangkep dados Wakil Kepala Bappenas (1971-1973), Mantri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), Mantri Nagara Lingkungan Hidup/Mantri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), lan Mantri Nagara Pengawasan Pembangunan llan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV lan Kabinet Pembangunan V (1983-1993).[1]

Wiwit taksih rumaja Emil sampun aktif anggénipun ndhèrèk organisasi.[1] Nalika perang kamardikan panjenenganipun dipunpilih minangka Ketua Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI) Sumatra Kidul, lan dados Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949). Nalika taun 1949, panjenenganipun kapilih minangka Ketua IPPI Bogor lan anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi.[1]

Emil misuwur minangka tiyang ingkang gadhah kacerdasan lan daya analisa ingkang saé, wasis anggénipun mendhet kaputusan lan arguméntasi.[2] Sasanèsipun punika, panjenenganipun kalebet tiyang ingkang argumentasi.[2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Roosminnie Roza ing taun 1958, lan gadhah kalih putra.[2]

Karier[besut | besut sumber]

-Tim Penasihat Ékonomi Présidhén (1966),[1] -Anggota Tim Penasihat Mantri Tenaga Kerja (1967-1968),[1] -Anggota Tim Teknis Badan Stabilitas Ékonomi (1967-1969),[1] -Dosen Seskoad lan Seskoal (1971-1973),[1] -Mantri Nagara Penyempurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara merangkap Wakil Kepala Bappenas (1971-1973),[1] -Mantri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), -Mantri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), -Mantri Nagara Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983-22 Maret 1988) lan V (23 Maret 1988-17 Maret 1993),[1] -Mahaguru Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia (1983),[1] -Ketua Dewan Ékonomi Nasional-DEN (1999).[1]

Organisasi[besut | besut sumber]

-Anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi (1950),[1] -Ketua IPPI Bogor (1949),[1] -Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949),[1] -Anggota Kehormatan Persatuan Insinyur Indonésia (1992),[1] -Ketua Tim Screening UNDP (1999),[1] -Ketua Umum Yayasan Kehati.[1]

Karyanipun[besut | besut sumber]

-"Kembali ke Jalan Lurus", Kempalan Esai (1966-1999),[1] -"Lingkungan Hidup dan Pembangunan" (1981),[1] -"Masalah Pembangunan Ékonomi Indonésia" (1976),[1] -"Perencanaan Pembangunan dan Pemerataan Pendapatan" (1974),[1] -"Collection of Writings" (1969-1971).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)
  2. a b c Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Emil Salim ing tokohindonesia.com