Saleh Afiff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saleh Afiff
Saleh Afiff.jpg
Mantri Koordinator Babagan Perekonomian Republik Indonesia 4
Linggih
17 Maret 1993 – 14 Maret 1998
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé Radius Prawiro
Kang sawisé Ginandjar Kartasasmita
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional 3
Linggih
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé J.B. Sumarlin
Kang sawisé Ginandjar Kartasasmita
Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Republik Indonesia 5
Linggih
19 Maret 1983 – 21 Maret 1988
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé J.B. Sumarlin
Kang sawisé Sarwono Kusumaatmadja
Rerincèn dhiri
Lair

(1930-10-31)Oktober 31, 1930
Nèderlan Cirebon, Jawa Kilèn,

Hindia Nèderlan
Pati Juni 28, 2005(2005-06-28) (umur 74)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Almamater Universitas Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. Saleh Afiff (lair ing Cirebon, Jawa Kilen, 31 Oktober 1930 – pati ing Jakarta, 28 Juni 2005 ing umur 74 taun) inggih punika Mantri Koordinator babagan Ékonomi lan Kauangan Indonésia nalika Kabinet Pembangunan VI (1993-1998).[1]

Afiff punika lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia ing taun 1959.[2] Panjenenganipun naté dados mantri Pendayagunaan Aparatur Nagara ngrangkep dados wakil ketua badhan Parencanaan lan Pembangunan Nasional ing wekdal Kabinet Pembangunan V. Lulusan Universitas California ing Berkeley, Amérikah Sarékat nalika taun 1967 punika pungkasanipun ngasta dados dosén ing Fakultas ékonomi Universitas Indonésia.[2] Panjenenganipunn tilar donya nalika tanggal 28 Juni 2005 amargi sakit ambekan.[2]

Kariér[besut | besut sumber]

Panjenenganipun dados Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ngrangkep dados Wakil Ketua Bappenas, Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983-22 Maret 1988).[2] Panjenenganipun ugi naté dados Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/Ketua Bappenas Kabinet Pembangunan V (23 Maret 1988-17 Maret 1993).[2] Panjenenganipun dados Mantri Koordinator Ékonomi Keuangan lan Pangawasan Pembangunan Kabinet Pembangunan VI (1993-1998).[2] Saleh Afiff dados Mahaguru Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Saleh Afiff (1930-2005); Konseptor Harga Dasar Gabah' dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. a b c d e f g Saleh Afiff dipunundhuh tanggal 30 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Saleh Afiff