Yahya Muhaimin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yahya Muhaimin
36 yahyamuhaimin.jpg
[[Mantri Pendidikan Nasional Republik Indonésia]] 22
Linggih
23 Oktober 1999 – 22 Juli 2001
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Kang sadurungéJuwono Soedarsono
Kang sawiséAbdul Malik Fadjar
Rerincèn dhiri
Lair (1943-05-17) 17 Mèi 1943 (umur 76)
Jepang Bumiayu, Brebes, Jawa Tengah, Masa Pendudukan Jepang
AgamaIslam

Dr. Yahya Muhaimin (lair ing Bumiayu, Brebes, Jawa Tengah, 17 Mèi 1943; umur 76 taun) inggih punika Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia ing wekdal Kabinét Persatuan Nasional.[1] Panjenenganipun pikantuk gelar sarjana ing taun 1971 saking Universitas Gadjah Mada lan gelar dhoktor saking Massachusetts Institute of Technology nalika taun 1982.[1] Sadèrèngipun dipunangkat dados mantri[2], panjenenganipun dados dhosén ing Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik ing Universitas Gadjah Mada.[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Yahya Muhaimin miwiti sekolahipun ing SRI Bumiayu nalika taun 1956.[1] Salajengipun nglajengaken ing SMI Bumiayu ing taun 1959.[1] Panjenenganipun sekolah SMA ing Purwokerto ing taun 1962.[1] Sasampunipun lulus SMA, panjenenganipun nglakengaken dhateng Central Community High School, De Witt, Iowa, Amérikah Sarékat ing taun 1963.[1] Taun 1971 panjenenganipun kuliyah ing Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik ing Universitas Gadjah Mada Yogyakarta.[1] Panjenenganipun naté kuliyah ing IAIN Sunan Kalijaga, Yogyakarta nanging boten rampung. Salajengipun Yahya Muhaimin kuliyah mendhet gelar dhoktor ing Institut Teknologi Massachussets, Amérikah Sarékat ing taun 1982.[1]

Kariér[besut | besut sumber]

Panjenenganipun dados dhosén Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik UGM saking saking taun 1973.[1] Panjenenganipun ugi dados pengelola program S2 Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Pulitik UGM saking taun 1982 ngantos 1984.[1] Ing taun 1996 ngantos dumugi 1999, Yahya Muhaimin dados Kepala Pusat Studi Keamanan lan Perdaméan UGM.[1] Panjenenganipun ugi naté dados Konsulat Pendidikan ing Washington DC. Taun 1999 ngantos 2001 panjenenganipun dados Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia.[1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

A. Yahya Muhaimin

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m A. Yahya Muhaimin dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  2. Biografi: Pak Yahya Muhaimin dipunundhuh tanggal 22 September 2011)