Bumiayu, Brebes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bumiayu
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Brebes
Jembar 785km²
Cacah padunung 102.591 jiwa (2009)
Kapadhetan 8jiwa/km²

Bumiayu iku kutha ing kacamatan ing kabupatèn Brebes, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.Bumiayu kagolong pusat kagiyatan masarakat ing bagean kidul Kabupatèn Brebes kaya ta Tonjong, Sirampog, Bantarkawung, Salem, lan Paguyangan. Kutha kang dumunung ing laladan pagunungan lan dilewati jalur transportasi utama Tegal-Purwokerto, lan jalur sepur Jakarta-Cirebon-Purwokerto-Yogyakarta-Surabaya. Uga stasiun sepur Bumiayu kang dadi salah sijiné stasiun ing jawa tengah kang dianggo pamandekan sepurkang paling wigati ing laladan Brebes.

Kacamatan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Kacamatan Tonjong
ing sisih kidul karo: Kacamatan Paguyangan
ing sisih kulon karo: Kacamatan Bantarkawung
ing sisih wétan karo: Kacamatan Sirampog
  1. Adisana
  2. Bumiayu
  3. Dukuhturi
  4. Jatisawit
  5. Kalierang
  6. Kalilangkap
  7. Kalinusu
  8. Kalisumur
  9. Kaliwadas
  10. Langkap
  11. Laren
  12. Nagaradaha
  13. Pamijen
  14. Panggarutan
  15. Pruwatan

Pranala njaba[besut | besut sumber]