Bumiayu, Brebes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
{{{jeneng}}}
Kacamatan
Nagara Flag of Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Désa/Kalurahan 25

[[Kategori:kacamatan ing Kabupatèn {{{jeneng dati2}}}]]

[[Kategori:{{{jeneng}}}, {{{jeneng dati2}}}| ]] Kacamatan Bumiayu iku kutha ing kacamatan ing kabupatèn Brebes, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.Bumiayu kagolong pusat kagiatan masyarakat ing bagean kidul Kabupatèn Brebes kayata Tonjong, Sirampog, Bantarkawung, Salem, lan Paguyangan. Kutha kang dumunung ing laladan pagunungan lan dilewati jalur transportasi utama Tegal-Purwokerto, lan jalur sepur Jakarta-Cirebon-Purwokerto-Yogyakarta-Surabaya. Uga stasiun sepur Bumiayu kang dadi salah sijiné stasiun ing jawa tengah kang dianggo pamandekan sepurkang paling penting ing laladan Brebes.

Kacamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kacamatan Tonjong
ing sisih kidul karo: Kacamatan Paguyangan
ing sisih kulon karo: Kacamatan Bantarkawung
ing sisih wétan karo: Kacamatan Sirampog
  1. Adisana
  2. Bumiayu
  3. Dukuhturi
  4. Jatisawit
  5. Kalierang
  6. Kalilangkap
  7. Kalinusu
  8. Kalisumur
  9. Kaliwadas
  10. Langkap
  11. Laren
  12. Nagaradaha
  13. Pamijen
  14. Panggarutan
  15. Pruwatan

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bumiayu,_Brebes&oldid=1040478"