Brebes, Brebes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Brebes
Kacamatan
Peta brebes.gif
Petha dunungé Kacamatan Brebes
Nagara Flag of Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Brebes
Cacah padunung -
Kapadhetan /km²

Brebes iku kacamatan ing kabupatèn Brebes, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan iki minangka pusat pamaréntahan, perékonomian, lan pandhidhikan ing Kabupatèn Brebes.

Minangka laladan kutha, sebagéan gedhé kagiatan ékonomi ing Kacamatan Brebes didhominasi déning dedagangan lan jasa. Ing laladan pesisir, umumé padunung nyambut gawé minangka nelayan lan among tani tambak (iwak bandeng, urang) lan peternak bèbèk; déné ing laladan kidul, umumé minangka petani brambang lan buruh tani.

Kacamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo: Kacamatan Jatibarang
ing sisih kulon karo: Kacamatan Wanasari
ing sisih wétan karo: Kutha Tegal

Désa-désa[sunting | besut sumber]

  1. Banjaranyar
  2. Brebes
  3. Gandasuli
  4. Kaligangsa Kulon
  5. Kaligangsa Wetan
  6. Kalimati
  7. Kaliwlingi
  8. Kedunguter
  9. Krasak
  10. Lembarawa
  11. Limbangan Kulon
  12. Limbangan Wetan
  13. Padasugih
  14. Pagejugan
  15. Pasar Batang
  16. Pemaron
  17. Pulosari
  18. Randusanga Kulon
  19. Randusanga Wetan
  20. Sigambir
  21. Tengki
  22. Terlangu
  23. Wangandalem

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brebes,_Brebes&oldid=1050350"