Wiranto Arismunandar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wiranto Arismunandar
34 wirantoarismunandar.jpg
[[Mantri Pendidikan Nasional Republik Indonésia]] 20
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéWardiman Djojonegoro
Kang sawiséJuwono Soedarsono
Rerincèn dhiri
Lair (1933-11-19) 19 Novèmber 1933 (umur 85)
Nèderlan Semarang, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
AgamaIslam

Prof Ir Wiranto Arismunandar (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 19 Novèmber 1933; umur 85 taun)[1] inggih punika satunggalipun profesor ing babagan teknik Mesin]].[2] Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Institut Teknologi Bandung (ITB) périodhe 1988-1997, tilas wakil ketua Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional (LAPAN) périodhe 1978-1989, lan Mantri Pendidikan dan Kebudayaan ing mangsa Kabinét Pembangunan VII taun 1988.[2]

Panjenenganipun punika lulusan sarjana Teknik Mesin ing taun 1959.[2] Salajengipun pikantuk gelar S2 (MSc) Teknik Mesin taun 1960 saking Universitas Purdue, Amérikah Sarékat.[2] Sasampunipun punika panjenenganipun lajeng nglajengaken studinipun dhateng Program Pasca Sarjana Universitas Stanford, Amérikah Sarékat, ing babagan Paneliten Fakultas Teknik Mesin ing taun 1961-1962, lan ndhèrèk pelatian ngenani Tenaga Pendorong Pesawat Roket ing Jepang taun 1965.[2] Nalika taun 1973 panjenenganipun dipunangkat dados guru besar termodinamika ing Institut Teknologi Bandung (ITB).[2]

Wiranto sampun nerbitaken tiga welas buku, ugi sampun nyerat langkung saking satus makalah saking konferènsi, simposium, lan pepanggihan ing saindhenging donya.[2] Panjenenganipun ugi naté pikantuk sekawan bebingah nalika taun 1968, 1983, 1989, lan 1992.[2] Bebingah Satyalancana Dwidya saking Mantri Pertahanan Indonésia, lajeng sawatawis bebingah nasional kados Satyalancana Karya Satya Bintang Satunggal (1990), Satyalancana Karya Satya kanggé pangabdian sadangunipun 30 taun, lan Bintang Jasa Utama (1998).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Prof. Wiranto Arismunandar dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b c d e f g h i Wiranto Arismunandar dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wiranto Arismunandar