Dahlan Iskan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dahlan Iskan
Dahlan-iskan.jpg
Mantri Badan Usaha Milik Nagara Indonésia 6
Wiwit linggih
19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Mustafa Abubakar
Dirut PLN
Linggih
23 Dhésèmber 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Fahmi Mochtar
Kang sawisé Nur Pamudji
Rerincèn dhiri
Lair (1951-08-17) Agustus 17, 1951 (umur 67)
Indonésia Magetan, Jawa Timur, Indonésia
Sisihan Nafsiah Sabri
Agama Islam
Sana jaringan http://dahlaniskan.wordpress.com/

Dahlan Iskan (lair ing Magetan, Jawa Wétan, 17 Agustus 1951; umur 67 taun), inggih punika CEO ariwarta Jawa Pos lan Jawa Pos Group, ingkang markasipun ing Surabaya.[1] Amargi gadhah pengalaman minangka pemimpin lan pedhuli dhateng kalistrikan, Dahlan lajeng pinitados minangka Direktur Utama PT. PLN.[1] Sasampunipun kalih taun dados Dirut PLN, panjenenganipun lajeng pinitados dados Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara.[1][2]

Dahlan ageng ing swasana padesaan ingkang religius.[1] Tiyang sepuhipun ingkang tansah sengkut anggènipun nyambut damel andadosaken Dahlan Iksan dados priyantun ingkang sengkut lan disiplin anggènipun nyambut damel.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dahlan miwiti karieripun minangka reporter salah satunggalipun ariwarta alit ing Samarinda, Kalimantan Wétan ing taun 1975.[1] Taun 1976 panjenenganipun nyambut damel dados wartawan ing kalawarti Tempo.[1] Taun 1982, panjenenganipun dados pamimpin Biro Tempo Surabaya. Dahlan ingkang dados Pamimpin Biro Tempo Surabaya, pinitados dados mimpin ariwarta Jawa Pos ingkang nalika samanten dipunpandhegani Eric FH Samola, Dhirektur Utama PT. Grafiti Press (Penerbit Majalah Tempo).[1]


Jabatan pamaréntahan
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat
Didhisiki déning:
Fahmi Mochtar
{{{jabatan}}}
23 Dhésèmber 2009-19 Oktober 2011
Diganti déning:
Nur Pamudji

Cathetan suku[besut | besut sumber]