Dahlan Iskan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dahlan Iskan
Dahlan Iskan

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
19 Oktober 2011
Pejabat sadurungé Mustafa Abubakar

Mangsa jabatan
23 Desember 2009 – 19 Oktober 2011
Pejabat sadurungé Fahmi Mochtar
Pengganti Nur Pamudji

Lair 17 Agustus 1951 (umur 64)
Flag of Indonesia.svg Magetan, Jawa Timur, Indonesia
Pasangan Nafsiah Sabri
Agama Islam
Situs resmi http://dahlaniskan.wordpress.com/

Dahlan Iskan (lair ing Magetan, Jawa Wetan, 17 Agustus 1951; umur 64 taun), inggih menika CEO surat kabar Jawa Pos lan Jawa Pos Group, ingkang markasipun ing Surabaya.[1] Amargi kagungan pengalaman minangka pemimpin lan pedhuli dhateng kalistrikan, Dahlan lajeng pinitados minangka Direktur Utama PT. PLN.[1] Sasampunipun kalih taun dados Dirut PLN, panjenenganipun lajeng pinitados dados Menteri Negara Badan Usaha Milik Negara.[1][2]

Dahlan ageng ing swasana padesaan ingkang religius.[1] Tiyang sepuhipun ingkang tansah sengkut anggenipun nyambut damel andadosaken Dahlan Iksan dados priyantun ingkang sengkut lan disiplin anggenipun nyambut damel.[1]

Karier[sunting | Owah sumber]

Dahlan miwiti karieripun minangka reporter salah satunggalipun surat kabar alit ing Samarinda, Kalimantan Wetan ing taun 1975.[1] Taun 1976 panjenenganipun nyambut damel dados wartawan ing kalawarti Tempo.[1] Taun 1982, panjenenganipun dados pamimpin Biro Tempo Surabaya. Dahlan ingkang dados Pamimpin Biro Tempo Surabaya, pinitados dados mimpin surat kabar Jawa Pos ingkang nalika semanten dipunpandhegani Eric FH Samola, Dhirektur Utama PT. Grafiti Press (Penerbit Majalah Tempo).[1]

Jabatan pamaréntahan
Sing mengku  sadurungé:
Mustafa Abubakar
Menteri BUMN
19 Oktober 2011 – saiki
Isih njabat
Didhisiki déning:
Fahmi Mochtar
Direktur Utama PLN
23 Desember 2009 - 19 Oktober 2011
Diganti déning:
Nur Pamudji

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dahlan_Iskan&oldid=833461"