Dahlan Iskan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dahlan Iskan
Dahlan-iskan.jpg
Menteri Badan Usaha Milik Nagara Indonesia 6
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Mustafa Abubakar
Dirut PLN
Lungguh
23 Desember 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Fahmi Mochtar
Kagantèni Nur Pamudji
Rerincèn priangga
Lair (1951-08-17) Agustus 17, 1951 (age 65)
Flag of Indonesia.svg Magetan, Jawa Timur, Indonesia
Sisihan Nafsiah Sabri
Agama Islam
Sana jaringan http://dahlaniskan.wordpress.com/

Dahlan Iskan (lair ing Magetan, Jawa Wetan, 17 Agustus 1951; umur 65 taun), inggih punika CEO surat kabar Jawa Pos lan Jawa Pos Group, ingkang markasipun ing Surabaya.[1] Amargi kagungan pengalaman minangka pemimpin lan pedhuli dhateng kalistrikan, Dahlan lajeng pinitados minangka Direktur Utama PT. PLN.[1] Sasampunipun kalih taun dados Dirut PLN, panjenenganipun lajeng pinitados dados Menteri Nagara Badan Usaha Milik Nagara.[1][2]

Dahlan ageng ing swasana padesaan ingkang religius.[1] Tiyang sepuhipun ingkang tansah sengkut anggenipun nyambut damel andadosaken Dahlan Iksan dados priyantun ingkang sengkut lan disiplin anggenipun nyambut damel.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dahlan miwiti karieripun minangka reporter salah satunggalipun surat kabar alit ing Samarinda, Kalimantan Wetan ing taun 1975.[1] Taun 1976 panjenenganipun nyambut damel dados wartawan ing kalawarti Tempo.[1] Taun 1982, panjenenganipun dados pamimpin Biro Tempo Surabaya. Dahlan ingkang dados Pamimpin Biro Tempo Surabaya, pinitados dados mimpin surat kabar Jawa Pos ingkang nalika semanten dipunpandhegani Eric FH Samola, Dhirektur Utama PT. Grafiti Press (Penerbit Majalah Tempo).[1]

Jabatan pamaréntahan
Sing mengku  sadurungé:
Mustafa Abubakar
Menteri BUMN
19 Oktober 2011 – saiki
Isih njabat
Didhisiki déning:
Fahmi Mochtar
Direktur Utama PLN
23 Desember 2009 - 19 Oktober 2011
Diganti déning:
Nur Pamudji

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dahlan_Iskan&oldid=982390"