Dahlan Iskan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dahlan Iskan
Dahlan-iskan.jpg
Menteri Badan Usaha Milik Nagara Indonésia 6
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Mustafa Abubakar
Dirut PLN
Lungguh
23 Dhésèmber 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Fahmi Mochtar
Kagantèni Nur Pamudji
Rerincèn priangga
Lair (1951-08-17) Agustus 17, 1951 (umur 66)
Indonésia Magetan, Jawa Timur, Indonésia
Sisihan Nafsiah Sabri
Agama Islam
Sana jaringan http://dahlaniskan.wordpress.com/

Dahlan Iskan (lair ing Magetan, Jawa Wétan, 17 Agustus 1951; umur 66 taun), inggih punika CEO ariwarta Jawa Pos lan Jawa Pos Group, ingkang markasipun ing Surabaya.[1] Amargi kagungan pengalaman minangka pemimpin lan pedhuli dhateng kalistrikan, Dahlan lajeng pinitados minangka Direktur Utama PT. PLN.[1] Sasampunipun kalih taun dados Dirut PLN, panjenenganipun lajeng pinitados dados Menteri Nagara Badan Usaha Milik Nagara.[1][2]

Dahlan ageng ing swasana padesaan ingkang religius.[1] Tiyang sepuhipun ingkang tansah sengkut anggènipun nyambut damel andadosaken Dahlan Iksan dados priyantun ingkang sengkut lan disiplin anggènipun nyambut damel.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dahlan miwiti karieripun minangka reporter salah satunggalipun ariwarta alit ing Samarinda, Kalimantan Wétan ing taun 1975.[1] Taun 1976 panjenenganipun nyambut damel dados wartawan ing kalawarti Tempo.[1] Taun 1982, panjenenganipun dados pamimpin Biro Tempo Surabaya. Dahlan ingkang dados Pamimpin Biro Tempo Surabaya, pinitados dados mimpin ariwarta Jawa Pos ingkang nalika samanten dipunpandhegani Eric FH Samola, Dhirektur Utama PT. Grafiti Press (Penerbit Majalah Tempo).[1]


Jabatan pamaréntahan
Sing mengku  sadurungé:
Mustafa Abubakar
{{{title}}}
{{{start}}} – saiki
Isih njabat
Didhisiki déning:
Fahmi Mochtar
{{{jabatan}}}
23 Dhésèmber 2009-19 Oktober 2011
Diganti déning:
Nur Pamudji

Cathetan suku[besut | besut sumber]