Zulkifli Hasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zulkifli Hasan
Zulfikli.jpg
Menteri Kehutanan Républik Indonésia 10
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Malem Sambat Kaban
Rerincèn priangga
Lair (1962-05-17) 17 Mèi 1962 (umur 54)
 Indonésia Penengahan, Lampung Kidul, Indonésia
Bangsa Indonésia

H. Zulkifli Hasan SE. MM. (lair ing Penengahan, Lampung Kidul, 17 Mèi 1962; umur 54 taun).[1] Zulkifli Hasan iku politikus kang njabat Menteri Kehutanan Indonésia wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mentri Zulkifli Hasan tau njabat dadi Sekretaris Jenderal PAN periode 2005 - 2010.[1]

Zilkifli iku alumnus saka Fakultas Ekonomi Universitas Krisnadwipayana Jakarta.[2] Jeneng Didik J Rachbini utawa Farhan Hamid nalika iku luwih diunggulaké dadi sekjen PAN kang nggantekaké Hatta Radjasa.[2] Ananging formatur pungkasane netepake Didik dadi ketua DPP.[2] Dene jabatan sekjen ditampa karo Zulkifli Hasan.[2] Yén dibandingaké karo jeneng Ketua Umum Soetrisno Bachir, jeneng Zulkifli luwih misusur.[2] Zulkifli iku dhosen tamu ing Sekolah Tinggi Manajemen PPM Jakarta.[2] Nalika taun 2000-2005, Zulkifli dipercaya dadi ketua Departemen Logistik ing DPP PAN.[2] Posisi iku ndadekaké Zulkifli dadi Wakil Ketua Fraksi Parté Amanat Nasional ing Dewan Perwakilan Rakyat RI.[2] Saliyané iku, Zulkifli iku mantan aktivis lembaga buruh tani lan nelayan PW Muhammadiyah.[2] Nalika taun 1988 nganti saiki, Zulkifli nduwèni posisi presiden direktur utawa komisaris utama ing perusahaan-perusahaan, kayata PT Batin Eka Perkasa, PT Panamas Mitra Inti Lestari, lan PT Bina Insani.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)suaramerdeka.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zulkifli_Hasan&oldid=1099856"