Zulkifli Hasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Zulfikli Hasan
Zulfikli.jpg
Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat ke-15
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
8 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Wakil Mahyudin
E. E. Mangindaan
Hidayat Nurwahid
Oesman Sapta Odang
Kadhisiki Sidarto Danusubroto
Mantri Kehutanan Indonésia ke-10
Lungguh
22 Oktober 2009 – 1 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Malem Sambat Kaban
Kagantèni Chairul Tanjung (plt.)
Ketua Umum Parté Amanat Nasional ke-4
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
1 Maret 2015
Présidhèn Joko Widodo
Kadhisiki Hatta Rajasa
Rerincèn priangga
Lair (1962-05-17) Mèi 17, 1962 (umur 56)
Indonésia Penengahan, Lampung Kidul, Indonésia
Bangsa  Indonésia
Parté pulitik Parté Amanat Nasional
Sisihan Soraya
Alur Hazizi (Adik)
H. Zainudin Hasan (Adik)
Anak Futri Zulya Safitri
Sitya Anjani
Muhammad Farras Nugraha
Muhammad Rafi Haikal
Almamater Univesrsitas Krisnadwipayana
Panggaota Politikus
Agama Islam

Dr.(HC). H. Zulkifli Hasan, SE., MM. (lair ing Penengahan, Lampung Kidul, 17 Mèi 1962; umur 56 taun).[1] Zulkifli Hasan iku pulitikus kang njabat Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat (2014-) yang sebelumnya menjabat Mantri Kehutanan Indonésia wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mantri Zulkifli Hasan tau njabat dadi Sekretaris Jenderal PAN periode 2005-2010.[1]

Zilkifli iku alumnus saka Fakultas Ékonomi Universitas Krisnadwipayana Jakarta.[2] Jeneng Didik J Rachbini utawa Farhan Hamid nalika iku luwih diunggulaké dadi sekjen PAN kang nggantekaké Hatta Radjasa.[2] Nanging formatur pungkasane ngukuhaké Didik dadi ketua DPP.[2] Déné kalungguhan sekjen ditampa karo Zulkifli Hasan.[2] Yén dibandingaké karo jeneng Ketua Umum Soetrisno Bachir, jeneng Zulkifli luwih misusur.[2] Zulkifli iku dhosen tamu ing Sekolah Tinggi Manajemen PPM Jakarta.[2] Nalika taun 2000-2005, Zulkifli dipercaya dadi ketua Departemen Logistik ing DPP PAN.[2] Posisi iku ndadèkaké Zulkifli dadi Wakil Ketua Fraksi Parté Amanat Nasional ing Dewan Perwakilan Rakyat RI.[2] Kajaba iku, Zulkifli iku mantan aktivis lembaga buruh tani lan warigaluh PW Muhammadiyah.[2] Nalika taun 1988 nganti saiki, Zulkifli duwé posisi présidhèn direktur utawa komisaris utama ing perusahaan-perusahaan, kaya ta PT Batin Eka Perkasa, PT Panamas Mitra Inti Lestari, lan PT Bina Insani.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j suaramerdeka.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)