Endang Rahayu Sedyaningsih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Endang Rahayu Sedyaningsih
Sedyaningsih.jpg
Mentri Kaséhatan Républik Indonésia 18
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Siti Fadilah
Rerincèn priangga
Lair (1955-02-01) Fèbruari 1, 1955 (umur 62)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Dr. Reanny Mamahit, SpOG, MM
Almamater Universitas Indonésia
Harvard School of Public Health

dr. Endang Rahayu Sedyaningsih, MPH, DR.PH (lair ing Jakarta, 1 Fèbruari 1955; umur 62 taun) inggih punika Mentri Kasarasan (Kaséhatan) ing Kabinèt Indonésia Bersatu II ingkang njabat wiwit 22 Oktober 2009.[1] Sadèrèngipun, panjenenganipun sampun naté njabat dados Kepala Pusat Panelitén lan Pangembangan Boimedis lan Farmasi, Badhan Penelitén lan Pangembangan Depkes wiwit 2007.[2] Panjenenganipun pikantuk gelar sarjana nalika taun 1979 saking Fakultas Kadhokteran Universitas Indonésia.[2] Ibu sakih kalih putra lan satunggal putri punika lajeng nglajengaken pendidikanipun kanthi mendhet spesialisasi Kaséhatan Masarakat ing Harvard School of Public Health' ing Boston, Amérika Sarékat ing taun 1992.[2] Program dhoktor panjenengan pendhet ing program Kaséhatan Masarakat lan ugi ing kampus ingkang sami lan lulus nalika taun 1997.[2]

Endang kagungan garwa Dr. Reanny Mamahit, SpOG, MM (Direktur RSUD Tangerang) lan peputra kalih cacahipun lan satunggal putri.[2] Putra kapisan namanipun Rinanda Wailan Mamahit, putra kekalih namanipun Awandha Raspati Mamahit, lan putri ingkang paling alit namanipun Rayinda Raumanen Mamahit.[1][2] Karieripun Endang ing Dhinas Kaséhatan radi dangu.[2] Sasampunipun kuliyah ing FKUI, Endang naté nyambut damel ing Griya Sakit Pertamina Jakarta, nalika taun 1979-1980.[2] Salajengipun nalika taun 1980-1983, Endang tindak dhateng Nusa Tenggara Wétan.[2] Ing wewengkon punika, Endang njabat Kepala Pusat Kaséhatan Masarakat (Puskesmas) ing Waipare Nusa Tenggara Wétan.[2] Lajeng panjenenganipun tugas malih ing Jakarta.[2] Endang pinitados nyambut damel ing Dhinas Kaséhatan Provinsi DKI Jakarta nalika taun 1983-1997.[2] Boten namung ing Indonésia kemawon, karier panjenenganipun ugi saya moncér ing mancanegari.[2] Panjenenganipun njabat dados Penaséhat teknis ing Dhepartemén Panyebaran Penyakit lan Respons ing Geneva, Swiss, taun 1997-2006.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1] dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n [2] dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Profil Menkes Endang Rahayu Sedyaningsih