Siti Fadilah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siti Fadilah
Siti fadilah.jpg
Siti Fadilah Supari berbicara pada pertemuan WHO di Jenewa, 15 Mèi 2007.
Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn
Wiwit linggih
25 Januari 2010
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Mantri Keséhatan Republik Indonesia 17
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéAchmad Sujudi
Kang sawiséEndang Rahayu Sedyaningsih
Rerincèn dhiri
Lair(1949-11-06)6 Novèmber 1949
Indonésia Surakarta, Indonésia
SisihanMuhamad Supari
PanggaotaDosen
Dhokter

Dr. dr. Siti Fadilah Supari, Sp.JP(K) (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 6 Novèmber 1949; umur 70 taun).[1] Siti Fadilah iku salah sijiné dhosen lan ahli jantung kang njabat dadi anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit tanggal 25 Januari 2010.[1] Sadurungé, Siti Fadilah njabat dadi Mantri Keséhatan Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu pimpinan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[1] Siti Fadilah iku salah sijiné mantri wadon saka papat mantri wadon kang ana ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Mantri wadon liyané ya iku Mantri Perdagangan kang jenengé Mari Elka Pangestu, Mantri Keuangan Sri Mulyani, lan Mantri Pemberdayaan Perempuan Meutia Hatta.[1] Siti Fadilah dadi staf pengajar kardiologi Universitas Indonésia.[1] Sawisé iku nganti 25 taun, Siti dadi ahli jantung ing Rumah Sakit Jantung Harapan Kita.[1] Nalika tanggal 20 Oktober 2004, Siti Fadilah dipilih dadi mantri kaséhatan karo Présidhèn Indonésia ya iku Susilo Bambang Yudhoyono.[1]

Nalika taun 2007, Siti nulis buku kang judhulé Saatnya Dunia Berubah! Tangan Tuhan di Balik Virus Flu Burung konspirasi Amérikah Sarékat lan organisasi WHO sajrone ngrembakakaké senjata biologis ksnthi nggunakaké virus flu burung.[2] Buku iki ndadèkaké petinggi WHO lan Amérikah Sarékat protes.[2] Siti Fadilah nikah karo Ir. Muhamad Supari. Saka pernikahané iki, Siti Fadilah nduwé anak kang cacahé telu.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Siti Fadillah nampa gelar sarjana saka Universitas Gadjah Mada (Yogyakarta) nalika taun 1972.[1] Nalika taun 1987, Siti nampa gelar master (S-2) kanggo lelara jantung lan pembuluh darah saka Universitas Indonésia taun 1987.[1] Nalika taun 1996, Siti nampa gelar dhoktor (S-3) saka Universitas Indonésia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. a b detiknews.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)