Siti Fadilah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siti Fadilah
Siti fadilah.jpg
Siti Fadilah Supari berbicara pada pertemuan WHO di Jenewa, 15 Mei 2007.
Anggota Dewan Pertimbangan Presiden
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
25 Januari 2010
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Menteri Keséhatan Republik Indonésia 17
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Achmad Sujudi
Kagantèni Endang Rahayu Sedyaningsih
Rerincèn priangga
Lair (1949-11-06)6 Novèmber 1949
 Indonésia Surakarta, Indonésia
Sisihan Muhamad Supari
Panggaota Dosen
Dhokter

Dr. dr. Siti Fadilah Supari, Sp.JP(K) (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 6 Novèmber 1949; umur 67 taun).[1] Siti Fadilah iku salah sijiné dhosen lan ahli jantung kang njabat dadi anggota Dewan Pertimbangan Presiden wiwit tanggal 25 Januari 2010.[1] Sadurungé, Siti Fadilah njabat dadi Menteri Keséhatan Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu pimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[1] Siti Fadilah iku salah sijiné mentri wadon saka papat mentri wadon kang ana ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Mentri wadon liyané ya iku Menteri Perdagangan kang jenengé Mari Elka Pangestu, Menteri Keuangan Sri Mulyani, lan Menteri Pemberdayaan Perempuan Meutia Hatta.[1] Siti Fadilah dadi staf pengajar kardiologi Universitas Indonésia.[1] Sawisé iku nganti 25 taun, Siti dadi ahli jantung ing Rumah Sakit Jantung Harapan Kita.[1] Nalika tanggal 20 Oktober 2004, Siti Fadilah dipilih dadi mentri kaséhatan karo Presiden Indonésia ya iku Susilo Bambang Yudhoyono.[1]

Nalika taun 2007, Siti nulis buku kang judhulé Saatnya Dunia Berubah! Tangan Tuhan di Balik Virus Flu Burung konspirasi Amerika Serikat lan organisasi WHO sajrone ngrembakakaké senjata biologis ksnthi nggunakaké virus flu burung.[2] Buku iki ndadekaké petinggi WHO lan Amerika Serikat protes.[2] Siti Fadilah nikah karo Ir. Muhamad Supari. Saka pernikahané iki, Siti Fadilah nduwé anak kang cacahé telu.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Siti Fadillah nampa gelar sarjana saka Universitas Gadjah Mada (Yogyakarta) nalika taun 1972.[1] Nalika taun 1987, Siti nampa gelar master (S-2) kanggo penyakit jantung lan pembuluh darah saka Universitas Indonésia taun 1987.[1] Nalika taun 1996, Siti nampa gelar dhoktor (S-3) saka Universitas Indonésia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siti_Fadilah&oldid=1099475"