Meutia Hatta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Meutia Hatta
Kabinet meuthia.jpg
Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
25 Januari 2010
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Mentri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia 7
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Sri Redjeki Sumarjoto
Kagantèni Linda Amalia Sari
Rerincèn priangga
Lair

(1947-03-21)Maret 21, 1947
Indonésia Yogyakarta,

Indonésia
Bangsa Indonésia
Wong tuwa Mohammad Hatta
Almamater Universitas Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. Meutia Farida Hatta Swasono (lair ing Yogyakarta, 21 Maret 1947; umur 70 taun)[1] inggih punika pulitikus Indonésia ingkang njabat dados anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 25 Januari 2010.[2] Sadèrèngipun punika, panjenenganipun njabat dados Mentri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu (2004 ngantos 2009).[2] Meutia punika putrinipun tilas wakil présidhén lan proklamator Indonésia, Mohammad Hatta.[2] Panjenenganipun pikantuk gelar dhoktor ing babagan antropologi saking Universitas Indonésia nalika taun 1991.[2] Nalika taun 20022005 panjenenganipun dados Ketua Umum Yayasan Hatta.[2]

Kariér[besut | besut sumber]

  • Deputi Mentri Kabudaan lan Pariwisata RI babagan Pelestarian lan Pengembangan Kebudayaan, (23 Dhésèmber 2003-sapunika),
  • Ketua Jurusan D-3 Pariwisata Fisip UI, Jakarta, ngantos sapunika,
  • Ketua Umum Yayasan Hatta (2002-2005),
  • Ketua Umum Forum Konsultasi Pembinaan Kesejahteraan Sosial Masarakat Terasing, Departemen Sosial Républik Indonésia (1995-sapunika),
  • Peneliti tetap padha Pusat Penelitian Kemasyarakatan lan Budaya, Lembaga Penelitian Universitas Indonésia (1990-sapunika),
  • Pengajar di jurusan Antropologi Fisip Universitas Indonésia (1984-sapunika),
  • Mentri Nagara Pemberdayaan Perempuan Kabinet Indonésia Bersatu (2004-2009).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Dr Meutia Hatta Risaukan Pelecehan Perempuan dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. ^ a b c d e f Meuthia Farida Hatta Swasono dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Kegiatan Prof. Dr. Meutia Hatta Swasono Ratas Pendidikan Karakter Bangsa Dalam NKRI yang Multikultural