Tifatul Sembiring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tifatul Sembiring
Tifatul-sembiring.jpg
Menteri Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia 30
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Mohammad Nuh
Rerincèn priangga
Lair (1961-09-28) Sèptèmber 28, 1961 (umur 56)
Indonésia Bukittinggi, Sumatra Kulon, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Tifatul Sembiring (lair ing Bukittinggi, Sumatra kulon, 28 Sèptèmber 1961; umur 56 taun).[1] Tifatul Sembiring ya iku pulitikus Indonésia kang njabat dadi Menteri Komunikasi dan Informatika wiwit 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé dadi mentri, Tifatul Sembiring iku nggantekaké Hidayat Nur Wahid dadi Présidhèn Parté Keadilan Sejahtera (PKS).[1] Tifatul Sembiring iku insinyur komputer lulusan Sekolah Tinggi Ilmu Manajemen Informatika dan Komputer (STI&K) Jakarta.[1] Sadurungé ing donyaning pulitik, Tifatul Sembiring tau duwé karir ing PT PLN (persero.[1] Dhèwèké kerja ing babagan telekomunikasi lan pemrosesan data.[1] Saliyané iku, Tifatul Sembiring uga tau dadi aktivis Pelajar Islam Indonésia (PII) nalika isih enom.[1] Saiki, Tifatul Sembirig tau dadi Dewan Pertimbangan Pusat Perhimpunan Kulawarga Besar PII 2008-2011.[1] Tifatul Sembiring dipercaya njabat dadi Ketua Umum DPP PKS nggantekake lan nerusaké kepemimpinan Hidayat Nur Wahid kang mundur sawisé kepilih dadi Ketuwa MPR.[2]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Tifatul Sembiring lair saka pasangan kang asalé saka Karo lan Minangkabau.[1] Tifatul Sembiring iku pemimpin kepala kaum dari Suku Koto ing Guguak Tabek Sarojo, Agam, Sumatera Barat lan duwé gelar Datuk Tumangguang.[1] Tifatul nikah karo Sri Rahayu lan duwé anak kang cacahé pitu ya iku Sabriana, Fathan, Ibrahim, Yusuf, Fatimah, Muhammad lan Abdurrahman.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ tokoh-indonesia.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)