Yusuf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Yusuf (Arab يوسف ) (watara 1745-1635 SM) iku nabi agama samawi. Yusuf uga minangka salah siji saka 12 putra Nabi Yaqub lan minangka putu saka Nabi Ibrahim. Yusuf diangkat dadi nabi ing taun 1715 SM lan ditugasaké dhakwah marang kaum Bani Israil lan Heksos ing Mesir. Asmané disebutaké kaping 27 jroning Al-Quran. Yusuf nduwèni 2 anak lanang lan 1 anak wadon lan wafat ing Nablus Palestina.

Catatan sikil[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  • Dr. Louay Fatoohi dan Prof. Sheta Al-Dargazelli. Sejarah Bangsa Israèl dalam Bibel dan Al-Qur'an. 2007. Bandung: Mizania.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yusuf&oldid=1031452"