Yusuf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Yusuf (Arab يوسف ) (watara 1745-1635 SM) iku nabi agama samawi. Yusuf uga minangka salah siji saka 12 putra Nabi Yaqub lan minangka putu saka Nabi Ibrahim. Yusuf diangkat dadi nabi ing taun 1715 SM lan ditugasaké dhakwah marang kaum Bani Israil lan Heksos ing Mesir. Piyambaké disebutaké kaping 27 sajeroning Al-Quran. Yusuf duwé 2 anak lanang lan 1 anak wadon lan séda ing Nablus Palestina.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Dr. Louay Fatoohi dan Prof. Sheta Al-Dargazelli. Sajarah Bangsa Israèl dalam Bibel dan Al-Qur'an. 2007. Bandung: Mizania.