Surat Yusuf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Yusuf
Yosof.png
Ayat 1 s.d. Ayat 4
Ayat 1 s.d. Ayat 4
Informasi
Makna Nabi Yusuf
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 12
Juz Juz 12 (ayat 1-52)
Juz 13 (ayat 53-111)
Statistik
Gunggung ayat 111 ayat

Surat Yusuf (Arab سورة يوسف) iku surat kaping 12 Kuran mawa 111 ayat. Surat iki kagolong Surat Mekkah. Isiné bab caritané nabi Yusuf kang uga ditepungi déning wong Yahudi lan Kristen.

Pokok=pokok isi[besut | besut sumber]

  1. Kaimanan: Kenabian Yusuf lan mukjizat-mukjizaté; katentuan kang magepokan karo kaagamaan ya iku mung hak Allah waé; qadha Allah ora bisa diowahi; para rasul kabèh lanang.
  2. Hukum-ukum: Kudu ndhelikaké (merahasiakan) kang bisa ngindhani fitnah; barang lan anak temon wajib dijupuk ora kena diumbaraké; olèh ngayahi helah kang ora ngrugèkaké wong liya supaya olèh kemaslahatan.
  3. Kisah-kisah: Riwayat Nabi Yusuf sasedulur lan wong tuwané Ya'qub
  4. Lan liya-liya: Sawetara sipat lan suri teladan kang mulia kang bisa dijupuk saka carita Yusuf: persamaan antara agama para nabi-nabi ya iku tauhid.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi pertalan Departemen Agama Républik Indonésia


Surat Sadurungė:
Surat Hud
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Ar Ra’d
Surat 12