Surat Asy Syuura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
asy-Syura
الشّورى
Gambar:Ash-shura.png
Informasi
Makna Musyawarah
Nami sanès Ha Mim 'Ain Sin Qaf
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 42
Juz Juz 25
Statistik
Gunggung ruku' 5 ruku
Gunggung ayat 53 ayat

Surat Asy-Syura (basa Arab:الشورى) iku surat angka 42 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat makkiyah, dumadi saka 53 ayat. Dijenengaké Asy-Syura sing maknané Musyawarah dijupuk saka tembung Syuura sing ana ing ayat 38 surat iki. Sajeroning ayat mau dipasang salah siji dhasar-dhasar pamaréntahan Islam ya iku musyawarah. Surat iki kadhang kala disebut uga Ha Mim 'Ain Sin Qaf amarga diwiwiti kanthi aksara hijaiyah iku.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kaimanan
    • Dalil-dalil ngenani Allah Sing Maha Tunggal kanthi njlèntrèhaké kadadéan langit lan bumi, udan, kapal sing lelayaran ing segara kanthi aman lan sapanunggalané
    • Allah maringi rezki marang manungsa hamba-Né kanthi ukuran tinamtu miturut kemaslahatan lan miturut hikmah lan ngèlmu-Né.
    • Allah maringi anak lanang dln wadon marang sapa waé sing dikarepaké, utawa ora maringi putra babar pisan
    • Cara-cara Allah ngandharaké kalam marang manungsa
    • Pokok-pokok agama sing diasta para rasul iku padha.
  • Hukum

Ora ana dhasar kanggo nuntut wong sing mbéla dhiri.

  • Liya-liya

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Fussilat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Az-Zukhruf
Surat 42