Surat Quraisy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Quraisy
قُرَيْشٍ
Quraish.png
Informasi
Makna Suku Quraisy
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 106
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 4 ayat

Surat Quraisy (basa Arab:قُرَيْشٍ, "Bani Quraisy") iku surat angka 106 sajeroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 4 ayat lan kagolong surat Makkiyah. Tembung Quraisy tegesé kaum Quraisy ya iku kaum(suku) kang olèh kapercayan njaga Ka'bah. Pokok isi surat iki nerangaké kauripan wong Quraisy sarta kuwajiban kang kuduné diayahi.

Ayat[1].[besut | besut sumber]

بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ

  1. لِاِیۡلٰفِ قُرَیۡشٍ
  1. اٖلٰفِہِمۡ رِحۡلَۃَ الشِّتَآءِ وَ الصَّیۡفِ
  1. فَلۡیَعۡبُدُوۡا رَبَّ ہٰذَا الۡبَیۡتِ
  1. الَّذِیۡۤ اَطۡعَمَہُمۡ مِّنۡ جُوۡعٍ ۙ وَّ اٰمَنَہُمۡ مِّنۡ خَوۡفٍ

Asbabunnudzul[besut | besut sumber]

Kaum Quraisy yakui kaum kang seneng pista, lunga-lunga, tuku-tuku lan seneng-seneng. Kaum Quraisy wes diwènèhi rahmat Allah karo didadèkaké kotane panggon ngibadah teka jaman Rasulullah Ibrahim (A.S.) (yakui Makkah). nanging Kaum Quraisy luwih akèh lunga-lunga ning saben mangsa lan ngenteke kayane kanggo hal seng ora magunani lan ngelaleake dhèwèké kanggo ngobadah marang Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Transliterasi[besut | besut sumber]

  1. li-iilaafi quraysyin
  2. iilaafihim rihlata alsysyitaa-i waash-shayfi
  3. falya'buduu rabba haadzaa albayti
  4. alladzii ath'amahum min juu'in waaamanahum min khawfin

Jarwané [2][besut | besut sumber]

  1. Amarga kabiasaan wong-wong Quraisy,
  2. (ya iku) kabiasaan lelungan ing mangsa adhem lan mangsa panas
  3. Mula kuduné wong-wong iku manembah marang Tuhan kang gadhah omah iki (Ka'bah).
  4. kang wis maringi panganan kanggo ngilangaké ngelih lan ngamanaké saka kawedèn.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Fiil
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Maa’uun
Surat 106