Surat Quraisy

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Quraisy
قُرَيْشٍ
Quraish.png
Informasi
Makna Suku Quraisy
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 106
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 4 ayat

Surat Quraisy (basa Arab:قُرَيْشٍ, "Bani Quraisy") iku surat ka-106 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 4 ayat lan kagolong surat Makkiyah. Tembung Quraisy ngarujuk marang kaum Quraisy ya iku kaum(suku) sing antuk kapercayan njaga Ka'bah. Pokok isi surat iki nerangaké kauripan wong Quraisy sarta kuwajiban sing kuduné diayahi.

Ayat[1].[besut | besut sumber]

بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ

  1. لِاِیۡلٰفِ قُرَیۡشٍ
  1. اٖلٰفِہِمۡ رِحۡلَۃَ الشِّتَآءِ وَ الصَّیۡفِ
  1. فَلۡیَعۡبُدُوۡا رَبَّ ہٰذَا الۡبَیۡتِ
  1. الَّذِیۡۤ اَطۡعَمَہُمۡ مِّنۡ جُوۡعٍ ۙ وَّ اٰمَنَہُمۡ مِّنۡ خَوۡفٍ

Asbabunnudzul[besut | besut sumber]

Kaum Quraisy yakui kaum kang seneng pesta, lunga-lunga, tuku-tuku lan seneng-seneng. Kaum Quraisy wes diwenehi rahmat Allah karo didadekake kotane panggon ibadah teka zaman Rasulullah Ibrahim (A.S.) (yakui Makkah). nanging Kaum Quraisy luwih akeh lunga-lunga ning saben musim lan ngenteke kayane kanggo hal seng ora magunani lan ngelaleake deweke kanggo ngobadah marang Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Transliterasi[besut | besut sumber]

  1. li-iilaafi quraysyin
  2. iilaafihim rihlata alsysyitaa-i waash-shayfi
  3. falya'buduu rabba haadzaa albayti
  4. alladzii ath'amahum min juu'in waaamanahum min khawfin

Jarwané [2][besut | besut sumber]

  1. Amarga kabiasaan wong-wong Quraisy,
  2. (ya iku) kabiasaan lelungan ing mangsa adhem lan mangsa panas
  3. Mula kuduné wong-wong iku manembah marang Tuhan sing kagungan omah iki (Ka'bah).
  4. sing wis maringi panganan kanggo ngilangaké ngelih lan ngamanaké saka kawedèn.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Fiil
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Maa’uun
Surat 106


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Quraisy&oldid=965841"