Surat Al Qalam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
al-Qalam
Alkalam.png
Gambar:Al-Qalam.png
Informasi
Makna Kalam
Nami sanès Nun[1]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 68
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 52 ayat

Surat Al Qalam (Arab: القلم ,"Kalam") iku surat angka 68 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 52 ayat. Dijenengaké Al Qalam’ kang tegesé pèn dijupuk saka tembung Al Qalam kang anaing ayat pisanan surat iki. Surat iki dijenengi uga surat Nun (aksara nun) dijupuk saka tembung ’’Nun’’ kang ana ing ayat 1 surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Muhammad. dudu wong kang gila nanging manungsa kang gadhah budi pekerti agung
  • Larangan tolèransi ing babagan kapitayan
  • Larangan mèlu wong-wong kang duwé sipat sipat kang dicela Allah
  • Nasib kang dialami déning wong kang duwé kebon minangka conto wong-wong kang ora muji syukur marang nikmat Allah
  • Kecaman-kecaman Allah marang wong kang ingkar lan azab siyang bakal ditampa
  • Al Quran iku pepènget tumrap kabèh ummat.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art


Surat Sadurungė:
Surat Al Mulk
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Haaqqah
Surat 68