Surat Al Muthaffifiin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Al Muthaffifiin
Almotaffen.png
Informasi
Makna Kecurangan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 83
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 36 ayat

Surah Al Muthaffifiin (Arab: المطفّفي ,"Kecurangan") ya iku surat ka-83 ing Al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, kang isiné ana 36 ayat. Diarani Al Muthaffifiin kang tegesé wong kang curang iku dijupuk saka tembung Al Muthaffifiin kang ana ing ayat pisanan surat iki. Surat iki surat pungkasan kang mudhun ing Mekkah sadurunge hijrah.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Ancaman Allah. marang wong kang ngurangi ukuran timbangan, ukuran lan takeran
  • Cathetan kejahatan manungsa kang ana ing Sijjiin lan cathetan bab kang apike manungsa ing Illiyyin
  • Balesan lan warna-warna nikmat kanggo wong kang tumindak apik
  • Lakune wong kafir ing donya marang wong kang iman
  • Lakune wong kang iman ing akhirat marang wong kafir

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Infitar
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Insyiqaaq
Surat 83