Surat Yunus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Yunus
Yons.png
Ayah 1 s.d. Ayah 3
Ayah 1 s.d. Ayah 3
Informasi
Makna Nabi Yunus
Klasifikasi Makkiyah
Ayat 40, 94, 95 Madaniyah
Surat ka 10
Juz Juz 11
Statistik
Gunggung ruku' 11 ruku'
Gunggung ayat 109 ayat
Gunggung aksara 7.425 huruf

Surat Yunus (Arab سورة يونس) iku surat kaping 10 Al-Quran mawa 109 ayat. Isiné bab Nabi Yunus lan sawijining Surat Mekkah.

Pokok-pokok isi[besut | besut sumber]

  1. Kaimanan: Al Quran dudu sihir, Allah ngatur alam semesta saka Arasy-É; syafa'at mung kanthi idin Allah; Wali-wali Allah; wahyu Allah sing nerangaké bab gaib marang manungsa; Allah nyeksèni lan ngamat-amati kelakuan hamba-hamba-Né ing donya; Allah ora kagungan putra.
  2. Hukum: Nemtokaké pétungan taun lan wektu kanthi lumakuning srengéngé lan rembulan; hukum nganak-anakaké marang Allah lan mendustakan ayat-ayat-É.
  3. Kisah-kisah:Kisah Nabi Nuh a.s. karo kaumé; Nabi Musa karo Pirngon lan tukang-tukang sihir; kisah Bani Israil sawisé metu saka Mesir; Nabi Yunus a.s. karo kaumé.
  4. Liya-liya: Manungsa éling marang Allah nalika jroning kasusahan lan lali nalika seneng; kahanan wong-wong apik lan wong-wong jahat ing dina kiamat; Al Quran ora bisa ditandhingi; rasul mung nyampèkaké risalah.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • (id) Al-Qur'an dan Terjemahannya
  • (id) Muchotob Hamzah (2003). Studi Al-Qur'an Komprehensif. Yogyakarta: Gama Media ISBN 979-95526-1-3

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat At Taubah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Hud
Surat 10



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Yunus&oldid=995467"