Surat Adh Dhuha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ad-Duha
Aldoha.png
Ad-Dhuha.png
Informasi
Makna Waktu Duha
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 93
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 11 ayat

Surat Ad-Duha (basa Arab:الضحى) ya iku surat kaping 93 sajroning al-Qur'an lan dumadi saka 11 ayat. Surat iki kalebu golongan surat Makkiyah lan mudhune sawise Surat Al Fajr. Jeneng Adh Dhuha kajupuk saka tembung kang ana ing ayat kapisan, kang tegese "wektu srengenge munggah sepenggalahan".

Surat Adh Dhuha, nerangake babagan bimbingan pangopenaning Gusti Allah SWT marang Nabi Muhammad SAW kanthi ora tau mandheg lan ngandhut printah marang Nabi supaya syukur marang nikmat kang diparingi déning Gusti Allah.

Tèks[besut | besut sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَالضُّحَىٰ ﴿١﴾ وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ ﴿٢﴾ مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ ﴿٣﴾ وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَّكَ مِنَ الْأُولَىٰ ﴿٤﴾ وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ ﴿٥﴾ أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيمًا فَآوَىٰ ﴿٦﴾ وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَىٰ ﴿٧﴾ وَوَجَدَكَ عَائِلًا فَأَغْنَىٰ ﴿٨﴾ فَأَمَّا الْيَتِيمَ فَلَا تَقْهَرْ ﴿٩﴾ وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ ﴿١٠﴾ وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ ﴿١١

Jarwanipun[besut | besut sumber]

  1. Dhemi wayah esuk.
  2. Lan wengi nalikane peteng.
  3. Pangeranira ora ninggal sira lan ora duka marang sira.
  4. Tumraping sira akherat iku luwih becik tinimbang donya.
  5. Lan Pangeranira bakal enggal apaparing marang sira, supaya sira rena (lega).
  6. Apa Alah ora uninga yèn sira iku bocah yatim, banjur aparing pangayoman.
  7. Allah nguningani yèn sira iku bingung nuli dituduhake dalan (pituduh).
  8. Allah nguningani yèn sira iku ora duwé nuli disugihake.
  9. Dene bocah yatim iku aja sira kanihaya.
  10. Lan yèn ana wong jejaluk, aja sira nulak.
  11. Peparinge Pangeranira kabungahan sira handhak-kandhakna.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  1. Gusti Allah SWT sepisan-pisan ora bakal ninggalaké Nabi Muhammad SAW
  2. Isyarat saka Gusti Allah SWT yèn uripé Nabi Muhammad SAW lan dhakwahé kang bakal tambah apik lan tuwuh ngrembaka
  3. Ora kena ngécé bocah yatim lan nyenèni wong kang njaluk-njaluk
  4. Préntah nyebut-nyebut nikmat saka Gusti Allah minangka tandha syukur


Surat Sadurungė:
Surat Al Lail
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Inshirah
Surat 93


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Adh_Dhuha&oldid=1073333"