Surat Ad Dukhaan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
ad-Dukhan
الدّخان
Sura44.pdf
Informasi
Makna Kabut
Klasifikasi Makkiyah
Juz Juz 25
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 59 ayat

Surat Ad-Dukhan (basa Arab:الدخان) iku surat ka44 sajeroning al-Qur'an. Surat ini kagolong surat makkiyah kang dumadi saka 59 ayat. Dijenengake Ad-Dukhan kang tegesé Kabut dijupuk saka tembung Ad-Dukhan ing ayat 10 surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kaimanan
    • Dalil-dalil kenabian Muhammad
    • Huru-hara lan kahebatan dina kiamat
    • Ing dina kiamat mung amal-amal kang nisa nukung
    • Azab lan penderitaan kang ditemoni wong-wong kafir ing akhirat sarta nikmat lan kasenengan kang ditampa wong-wong mukmin
  • Hukum-ukum

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Az-Zukhruf
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al-Jasiyah
Surat 44