Surat Al Anbiyaa’

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Anbiya'
Anbia2.png
Al-Anbiyaa.png
Informasi
Makna Nabi-Nabi
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 21
Juz Juz 17
Statistik
Gunggung ayat 112 ayat

Surat Al Anbiyaa’ (Arab سورة الأنبيا) iku surat kaping 21 Kuran mawa 112 ayat. Tegesé "Para Nabi", "Nabi-Nabi") ya iku surat ka-21 sajeroning Al-Qur'an. Surat iki dumadi dumadi 112 ayat uga kagolong sajeroning surat Makkiyah. Nama al-anbiya (basa arab:nabi-nabi) digunakaké amarga surat iki mbabarake carita utawa lakon para nabi.Ing wiwitan surat Al-Anbiya negesake minangka manungsa lali marang dina hisab, banjur ngubungake anané pangingkaran kaum musyrik Mekkah minangka anané wahyu kang digawa Muhammad.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi pertalan Departemen Agama Républik Indonésia


Surat Sadurungė:
Surat Thaha
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Hajj
Surat 21