Surat Al Muzzammil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
al-Muzzammil
Almozamel.png
Al-Muzzammil.png
Informasi
Makna Wong Sing Kemulan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 73
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 20 ayat

Surah Al-Muzzammil (Arab: المزمّل ,"Wong Sing Kemulan") iku surat angka 73 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 20 ayat. Dijenengaké Al Muzzammil kang tegesé Wong kang kemulan dijupuk saka tembung Al Muzzammil kang ana ing ayat pisanan surat iki. Sing dimaksudaké wong kang kemulan ya iku Muhammad.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Pituduh-pituduh kang kudu dilakoni déning Rasullulah s.a.w. kanggo nguwataké rohani guna persiapan nampa wahyu, ya iku kanthi tangi ing wayah wengi kanggo sembahyang tahajjud, maca Al Quran kanthi tartil; tasbih lan tahmid
  • Préntah sabar marang celaan wong-wong kang mendustakan Rasul
  • Umat Islam kapatah supaya salat tahajud, jihad ing dalan Allah, maca Al Quran, ngadegaké salat, mbayar jakat, mblanjakaké harta ing dalan Allah, lan nyuwun ampunan marang Allah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Jinn
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Muddatstsir
Surat 73