Surat Al Qadr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Qadr
Alkadr.png
Al Qadr.png
Informasi
Makna Kamulyan
Nami sanès Inna Anzalnahu[1]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 97
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surat Al Qadr (basa Arab:الْقَدْرِ) yaiku surat kaping 97 sajroning al-Qur'an kang dumadi saka 5 ayat lan kalebu golongan surat Makkiyah. Surat iki mudhun sawise surat 'Abasa lan dijenengi Al Qadr (Kamulyan) kang kajupuk saka tembung Al Qadr kang ana ing ayat pisanan surta iki.

Isi[sunting | Owah sumber]

Al-Qur'an wiwit mudhun ing wengi Lailatul Qadr, kang padha karo sewu sasi. Sajroning Islam dijelasake yen ing wengi iki malaikat Jibril lan liyane mudhun ing donya kanggo ngatur sakabehing urusan. Ing surat al-Qadr diandharake yen nalika pisanan mudhune al-Qur'an yaiku nalika wengi Lailatul Qadr lan uga diandharake dhuwure derajat wengi iki.

Hubungan Surah Al-Qadr' karo Surat Al-Baiyinah[sunting | Owah sumber]

Surat Al Qadr nerangaké bab wiwitan Al Quran diudhunaké, déné Surat Al-Baiyinah nerangaké salah siji sebab Allah mudhunaké Al Quran.

Transliterasi[sunting | Owah sumber]

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ : Kanthi nyebat asma Allah Ingkang Maha Mirah lan ugi Maha Asih.

  1. innaa anzalnaahu fii laylati alqadri
  2. wamaa adraaka maa laylatu alqadri
  3. laylatu alqadri khayrun min alfi syahrin
  4. tanazzalu almalaa-ikatu waalrruuhu fiihaa bi-idzni rabbihim min kulli amrin
  5. salaamun hiya hattaa mathla'i alfajri

Terjemahan ayat[sunting | Owah sumber]

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ : Kanthi nyebat asma Allah Ingkang Maha Mirah lan ugi Maha Asih.

إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ 97:1]] Sakbeneré Kita wis mudhunaké (Al-Quran) ing wengi kamulyan.

وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ [97.2] Lan apa kowé ngerti apa wengi kamulyan iku?

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ [97.3] Wengi kamulyan iku luwih becik saka sèwu sasi.

تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ [97.4] Ing wengi iku mudhun malaikat-malaikat lan malaikat Jibril kanthi idin Tuhan kanggo nata kabèh urusan.

سَلامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ [97.5] Wengi iku (kebak) kasajahtran nganti tekan pajar.


Cathetan Sikil[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Al-Qur'an. Bandung: Mizan



Surat Sadurungė:
Surat Al 'Alaq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Bayyinah
Surat 97
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Qadr&oldid=864142"