Surat Al Qadr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
al-Qadr
Alkadr.png
Al Qadr.png
Informasi
Makna Kamulyan
Nami sanès Inna Anzalnahu[1]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 97
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surat Al Qadr (basa Arab:الْقَدْرِ) ya iku surat kaping 97 sajeroning al-Qur'an kang dumadi saka 5 ayat lan éwoning surat Makkiyah. Surat iki mudhun sawisé surat 'Abasa lan dijenengi Al Qadr (Kamulyan) kang kajupuk saka tembung Al Qadr kang ana ing ayat pisanan surta iki.

Isi[besut | besut sumber]

Kuran wiwit mudhun ing wengi Lailatul Qadr, kang padha karo sewu sasi. Sajeroning Islam dijelasake yèn ing wengi iki malaékat Jibril lan liyané mudhun ing donya kanggo ngatur sakabehing urusan. Ing surat al-Qadr diandharake yèn nalika pisanan mudhune al-Qur'an ya iku nalika wengi Lailatul Qadr lan uga diandharake dhuwure derajat wengi iki.

Hubungan Surah Al-Qadr' karo Surat Al-Baiyinah[besut | besut sumber]

Surat Al Qadr nerangaké bab wiwitan Kuran diudhunaké, déné Surat Al-Baiyinah nerangaké salah siji sebab Allah mudhunaké Kuran.

Transliterasi[besut | besut sumber]

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ : Kanthi nyebat asma Allah Ingkang Maha Mirah lan ugi Maha Asih.

  1. innaa anzalnaahu fii laylati alqadri
  2. wamaa adraaka maa laylatu alqadri
  3. laylatu alqadri khayrun min alfi syahrin
  4. tanazzalu almalaa-ikatu waalrruuhu fiihaa bi-idzni rabbihim min kulli amrin
  5. salaamun hiya hattaa mathla'i alfajri

Terjemahan ayat[besut | besut sumber]

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ : Kanthi nyebat asma Allah Ingkang Maha Mirah lan ugi Maha Asih.

إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ 97:1]] Sakbeneré Kita wis mudhunaké (Al-Quran) ing wengi kamulyan.

وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ [97.2] Lan apa kowé ngerti apa wengi kamulyan iku?

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ [97.3] Wengi kamulyan iku luwih becik saka sèwu sasi.

تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ [97.4] Ing wengi iku mudhun malaékat-malaékat lan malaékat Jibril kanthi idin Tuhan kanggo nata kabèh urusan.

سَلامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ [97.5] Wengi iku (kebak) kasajahtran nganti tekan pajar.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Kuran. Bandung: Mizan


Surat Sadurungė:
Surat Al 'Alaq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Bayyinah
Surat 97