Surat An Najm

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
an-Najm
Alnajm.png
Gambar:An-Najm.png
Informasi
Makna Lintang
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 53
Juz Juz 27
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 62 ayat
Ayat Sajdah Ayat 62

Surat An-Najm (basa Arab :النّجْم) punika surat ka-53 jroning al-Qur'an. Surat punika kawengkar dumadi 62 ayat, ugi golongan surat-surat Makkiyah lan diandapake sabanjuripun surat Al-Ikhlas. Asma An Najm ingkang ngandut makna lintang,kang dipunpendet saking tetembungan An Najm kang wonten ing ayat kapisanan ing surat punika.

Pokok-pokok isi[besut | besut sumber]

  1. Kaimanan: Al Quran punika wahyu Allah ingkang diandapake déning panjenenganipun Nabi Muhammad s.a.w. minangka anggadahi perantaraan Jibril a.s. kabatilan nyeyembahan berhala; boten wonten piyantun ingkang ngaturake tak ada syafa'at kejaba izin Allah; saben-saben piyantun saha katuran dosa ingkang dipunlakukake piyambak-piyambak.
  2. Hukum-hukum: Kawajiban nebehi sadaya babagan tumindak ala kang saged nekakake dosa-dosa gedhe; kawajiban sujud ugi nyembah marang Gusti Allah boten wonten sanesipun ;
  3. Nabi Muhammmad s.a.w. mriksani malaikat Jibrilkaping kalih sajroning wujus aslipun , inggih punika ingkang sepindah ing wedal narima wahyu kapisanan ugi sapidahan malih ing Sidratul Muntaha; patunjuk supados sadaya manungsa ampun ngendikan raganipun suci karana Allah ingkang saged ngolongake sinten kemawon ingkang kagolong piyantun ingkang tagwa marang Gusti Allah; piyantu -piyantun musyrik asring ngeremehake ugi ngangep enteng sadaya ingkang kakandut wonten Quran.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Mukaddimah Terjemahan Al Qur'an versi Depag RI


Surat Sadurungė:
Surat Ath Thuur
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Qamar
Surat 53
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_An_Najm&oldid=1013800"