Surat Al Haaqqah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Haqqah
Alhaka.png
Gambar:Al-Haqqah.png
Informasi
Makna Dina Kiyamat
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 69
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 52 ayat

Surat Al-Haqqah (basa Arab:الحآقّة, "Dina Kiyamat") iku surat angka 69 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah sing dumadi saka 52 ayat. Dijenengaké Al Haaqqah sing maknané dina kiyamat dijupuk saka tembung Al Haaqqah sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Pènget ngenani azab sing dicakaké marang kaum-kaum Tsamud, 'Aad, Pirngon, kaum Nuh lan kaum-kaum sadurungé sing ngingkari rasul-rasulÉ ing dina kiyamat
  • Kedadéyan-kadadéan ing dina kiyamat lan dina pètungan
  • Panegesan Allah yèn Al Quran iku bener-bener wahyu Allah

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Qalam
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Ma’arij
Surat 69