Surat Al A'la

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Surat Al A’laa)
al-A'la
Ala3la.png
Gambar:Al-A’la.png
Informasi
Makna Sing Paling Dhuwur
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 87
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 19 ayat

Surat Al-A'la (Basa Arab:الْأعلى) iku surat ka 87 sajeroning Al Qur'an. Surat iki kagolong surat makiyyah sing dumadi saka 19 ayat. Dijenengaké Al A’laa sing maknané Sing paling dhuwur dijupuk saka tembung Al A’laa sing ana ing ayat pisanan surat iki. Muslim ngriwayataké sajeroning kitab Al Jumu'ah, lan diriwayataké uga déning Ashhaabus Sunan, saka Nu'man ibnu Basyir yèn Rasulullah s.a.w. nalika salat loro dina riyaya (Fitri lan Adha) lan salat Jumat maca surat Al A´laa ing rakaat pisanan, lan surat Al Ghaasyiyah ing rakaat kapindho.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Printah Allah supaya maca tasbih kanthi nyebut asmaNé.
  • Muhammad. pisan-pisan ora lali ing ayat-ayat sing diwacakaké marang panjenengané.
  • Dalan-dalan sing ndadèkaké wong suksès urip ing donya lan akhirat.
  • Allah nyiptakaké, nyempurnakaké ciptaanÉ, nemtokaké kadar-kadar, maringi pituduh lan nglengkapi kaperluan-kaperluané saéngga kagayuh tujuané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat At Tariq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Ghasyiyah
Surat 87