Ayat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ayah (آية ʾāyatun, jamak Ayat آيات ʾāyātun) iku tembung jroning basa Arab kanggo tandha utawa kaajaiban, padha karo basa Ibrani ot (אות), sing tegesé tandha. Tembung iki biasané ngarujuk marang siji saka 6236 ayat [1] jroning Qur'an (6349 ayat yèn klebu 113 bismillah, ora klebu siji ing Surah At-Taubah). Muslim ngurmati saben ayat Qur'an minangka tandha saka Allah. Tembung Ayat uga dipigunakaké déning panganut agama Kristen ing nagara kanthi pengaruh basa Arab sing kuwat, kaya penganut Kristen ing Indonésia.

Nomor ayat ditulis ing pungkasan saben ayat. Simbulé ۝, pungkasan ayat. Nomer Unicode-é ya iku U+06DD lan ۝۝۝۝ uga nandhakaké pungkasan saka sawijining surah.

Ana rong jinis ayat:

1- Ayat Muhkumat: kanthi makna jelas lan langsung.

2- Ayat Mutasyabihat: kanthi makna ambigu, mbingungaké, utawa makna luwih saka siji.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayat&oldid=1054497"