Surat At Tahrim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
at-Tahrim
التّحريم
Gambar:At-Tahrim.png
Informasi
Makna Ngaramaké
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 66
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 12 ayat

Surah At-Tahrim (basa Arab:التّحري) iku surat ka 66 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah sing dumadi saka 12 ayat. Dijenengaké At-Tahrim amarga ing wiwitané surat iki ana tembung tuharrim sing asalé saka at-Tahrim sing maknané ‘’ngaramaké.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kaimanan
Kesempatan taubat iku mung ing donya waé, sskabèhé amal tumindak manungsa ing donya bakal diwales ing akhirat.
  • Hukum-hukum
    • Larangan ngaramaké apa-apa sing diparengaké déning Allah SWT
    • Kuwajiban mbébasaké dhiri saka sumpah sing diucapaké kanggo ngaramaké sing kalal kanthi mbayar kaffarat
    • Kuwajiban mhara dhiri lan kulawarga saka geni neraka
    • Printah merangi wong-wong kafir lan munafik lan tumindak keras marang wong=wong iku ing wektu perang.
  • Liya-liya
Iman lan tumindak apik utawa ala sawenèh wong ora gumantung marang iman lan tumindak wong liya senadyan antara pasangan urip, kaya garwa Nabi Luth AS,garwa Nabi Nuh AS, garwa Pirngon, lan Maryam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat At Talaq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Mulk
Surat 66


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Tahrim&oldid=995469"