Surat At Tahrim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Tahrim
التّحريم
Gambar:At-Tahrim.png
Informasi
Makna Ngaramaké
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 66
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 12 ayat

Surah At-Tahrim (basa Arab:التّحري) iku surat ka 66 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah sing dumadi saka 12 ayat. Dijenengaké At-Tahrim amarga ing wiwitané surat iki ana tembung tuharrim sing asalé saka at-Tahrim sing maknané ‘’ngaramaké.

Pokok-Pokok Isi[sunting | Sunting sumber]

  • Kaimanan
Kesempatan taubat iku mung ing donya waé, sskabèhé amal tumindak manungsa ing donya bakal diwales ing akhirat.
  • Hukum-hukum
    • Larangan ngaramaké apa-apa sing diparengaké déning Allah SWT
    • Kuwajiban mbébasaké dhiri saka sumpah sing diucapaké kanggo ngaramaké sing kalal kanthi mbayar kaffarat
    • Kuwajiban mhara dhiri lan kulawarga saka geni neraka
    • Printah merangi wong-wong kafir lan munafik lan tumindak keras marang wong=wong iku ing wektu perang.
  • Liya-liya
Iman lan tumindak apik utawa ala sawenèh wong ora gumantung marang iman lan tumindak wong liya senadyan antara pasangan urip, kaya garwa Nabi Luth AS,garwa Nabi Nuh AS, garwa Fir'aun, lan Maryam.

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat At Talaq
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Mulk
Surat 66
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Tahrim&oldid=867834"