Surat Al ’Aadiyaat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al 'Adiyat
العاديات
Gambar:Al 'Adiyat.png
Informasi
Makna Jaran perang sing mlayu banter
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 100
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 11 ayat

Surat Al 'Adiyat iku surat sajeroning Al-Qur’an sing dumadi saka 11 ayat lan kagolong surat makkiyah, surat iki diudhunaké sawisé surat Al 'Asr. Jeneng Al 'Aadiyat dijupuk saka tembung Al 'Aadiyaat sing maknané mlayu banter sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-pokok isiné: Ancaman Allah marang manungsa sing ingkar lan sing nresnani raja brana yèn wong-wong iku bakal antul walesan sing setimpal nalika dibangkitaké saka kubur lan nalika isi dhadhané dikatonaké.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Az Zalzalah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Qaari’ah
Surat 100