Surat Al Kaafiruun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Kafirun
Alkaferon.png
Al-Kafirun.png
Informasi
Makna Wong - Wong Kafir
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 109
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 6 ayat

Surah Al-Kafirun (basa Arab:الكافرون) iku surah ka-109 jroning al-Qur'an. Surat iki kapérang saka 6 ayat lan klebu surat Makkiyah. Jeneng Al Kaafiruun (wong-wong kafir) dijupuk saka tembung sing metu ing ayat pisanan surat iki. Pokok isi surat iki ya iku ora diidinaké kompromi jroning wangun nyampuradhukaké ajaran agama.

Latar Wuri[besut | besut sumber]

Nalika mangsa panyebaran Islam ing Mekkah, kaum Quraisy sing nentang Rasulullah SAW ora lèrèn golèk cara kanggo ngendhegagé ancaman Islam marang kapercayan nenek moyangé. Ing salah siji upaya mau, kaum Quraisy ngupaya ngajokaké proposal kompromi marang Rasulullah SAW ing ngendi kaum mau nawakaké: yèn Rasulullah gelem nyembah Gustiné, mula kaum mau uga bakal nyembah Gusti kayadéné konsèp Islam. Nuli surat iki didhunké kanggo njawab perkara iku.

Tèks[besut | besut sumber]

قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ(1)لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ(2)وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ(3)وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْ(4)وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ(5)لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ (6

Alih aksara[besut | besut sumber]

1) qul ya ayyuhal kaafirun
2) laa a'budu maa ta'buduun
3) wa laa antum 'abiduuna maa a'bud
4) wa laa anna 'abidum maa 'abattum
5) wa laa antum 'abiduuna maa a'bud
6) lakum diinukum wa liya din

Jarwa[besut | besut sumber]

  • 1. Ngucapa: He para wong kafir
  • 2. Aku ora nyembah marang sesembahanmu
  • 3. Kowé ora nyembah marang Sesembahanku
  • 4. Aku ora bakal nyembah marang sesembahanmu
  • 5. Kowé ora nyembah marang Sesembahanku
  • 6. Kowé bakal olèh pituwasé agamamu dhéwé, aku iya mesthi nampa ganjarané agamaku dhéwé[1]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Tafsir Al Qur'an Suci Basa Jawi, Prof K.H.R. Muhammad Adnan, kanthi owah-owahan saperluné

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Kautsar
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Nashr
Surat 109