Surat At Takwiir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
at-Takwir
Altakwer.png
Gambar:At-Takwir.png
Informasi
Makna Nggulung
Nami sanès Idzasy syamsu kuwwirat[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 81
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 29 ayat

Surat At-Takwir (Arab: التّكوير , "Nggulung") iku surat ka-81 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 29 ayat. Dijenengaké At Takwiir sing maknané nggulung saka tembung dhasar ‘’kuwwirat’’ sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Kaguncangan-kaguncangan sing kedadéyan ing dina kiyamat
  • Ing dina kiyamat saben makhluk bakal meruhi apa sing wis dilakoni nalika ing donya
  • Al Quran iku firman Allah sing diterusaké lumantar malaikat Jibril
  • Panegasan kenabian Muhammad s.a.w.
  • Al Quran sumber pituduh tumrap umat manungsa sing kepingin urip lurus
  • Suksesing manungsa nggayuh kauripan sing lurus iku gumantung marang taufiq saka Allah

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah


Surat Sadurungė:
Surat 'Abasa
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Infitar
Surat 81
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_At_Takwiir&oldid=833965"