Surat At Takwiir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
at-Takwir
Altakwer.png
Gambar:At-Takwir.png
Informasi
Makna Nggulung
Nami sanès Idzasy syamsu kuwwirat[1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 81
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 29 ayat

Surat At-Takwir (Arab: التّكوير , "Nggulung") iku surat angka 81 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 29 ayat. Dijenengaké At Takwiir kang tegesé nggulung saka tembung dhasar ‘’kuwwirat’’ kang ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kaguncangan-kaguncangan kang kadadéan ing dina kiyamat
  • Ing dina kiyamat saben makluk bakal meruhi apa kang wis dilakoni nalika ing donya
  • Kuran iku firman Allah kang diterusaké lumantar malaékat Jibril
  • Panegasan kenabian Muhammad s.a.w.
  • Kuran sumber pituduh tumrap umat manungsa kang péngin urip lurus
  • Suksesing manungsa nggayuh kauripan kang lurus iku gumantung marang taufiq saka Allah

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah


Surat Sadurungė:
Surat 'Abasa
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Infitar
Surat 81