Surat Al Ahqaaf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Ahqaf
Sura46.pdf
Informasi
Makna Bukit-Bukit Pasir
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 46
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 4 ruku
Gunggung ayat 35 ayat

Surat Al-Ahqaf (Arab: الأحقاف) iku surat ka-46 ing sajeroning al-Qur'an. Surat iku kagolong surat Makkiyah kang dumadi saka 35 ayat. Dijenengi al-Ahqaf kang tegesé Gunung/Bukit-Bukit Pasir dijupuk saka tembung al-Ahqaf kang ana ing ayat 21 surat iki. Ing sajrone surat iki lan sadurungé dijlentrehake yèn Nabi Hud wis nyampeke risalahe marang kaume ing al-Ahqaf kang saiki kaloka kanthi jeneng ar-Rab'ul Khali, nanging kamume tetep ora manut, sanajan kaume wis dielingake déning rasul-rasul sadurungé. Nganti Allah mènèhi adab kanthi cara kaum mau kasebul déning angin kang gedhé. Kahanan iku minangka pratandha saka Allah marang warga Quraisy bakal diwènèhi adab yèn ora manut karo rasule.


Surat Sadurungė:
Surat Al-Jasiyah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Muhammad
Surat 46